Decizie de ultimă oră a Simonei Halep! Sportiva tocmai a făcut anunțul

Marian Cărăvan 27.07.2020, 16:20

Simona Halep a luat o decizie importantă cu doar câteva zile înainte de revenirea în cirvcuitul profesionist de tenis. Campioana a comunicat deja ce intenționează să facă, însă gestul nu a fost văzut cu ochi buni.

Decizia de ultimă oră a Simonei Halep a dat peste cap toate planurile

Simona Halep se pregătea să revină în circuitul profesionist de tenis, iar prima apariție era programată la Palermo Ladies Open, ce urmează să înceapă pe 3 august. Numai că sportiva româncă a luat o decizie radicală în această privință și s-a retras de la competiție din Sicilia, îngrijorată de evoluția cazurilor COVID-19 în țara noastră, dar și de călătoriile aeriene internaționale.

„Având în vedere creşterea recentă a cazurilor COVID-19 în România şi îngrijorării mele cu privire la călătoriile aeriene internaţionale în acest moment, am luat decizia grea de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi Ministerului italian al Sănătăţii pentru toate eforturile în numele meu”, a precizat Simona Halep.

Organizatorii sunt furioși. „Nu trebuia să stea în carantină!”

Inițial, a existat temerea că sportivei noastre nu i se va permite participarea la turneul de la Palermo, după ce Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat că toţi cetăţenii din România şi Bulgaria vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile la sosirea în Italia. Această măsură nu o afectează doar pe Simona Halep, ci și pe alte jucătoare din România, înscrise în calificările turneului din Sicilia, cum sunt Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig.

Cu toate că organizatorii au cerut o derogare, aceștia au fost puși în fața faptului împlinit, atunci când au fost anunțați că numărul 2 mondial nu va mai participa la turneu.

„Am rămas cu un gust amar după ce numărul 2 mondial, Simona Halep, a decis să se retragă de la Palermo Ladies Open. Ieri eram foarte optimiști, chiar am informat stafful Simonei Halep că sportivii nu sunt obligați să stea 14 zile în carantină după ce sosesc în Italia.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre, stafful Simonei Halep ne-a anunțat că sportiva nu va mai participa la turneu. Suntem foarte dezamăgăți și frustrați”, a spus directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma.

Organizatorii turneului de la Palermo au anunțat că româncele înscrise în turneu pot participa fără griji la competiție, întrucât carantina este valabilă numai în rândul turiștilor.

Urmăriți Impact.ro și pe