Din culisele PSD: cum îi amenință Viorica Dăncilă pe social-democrați cu dosare penale și ce a reușit să obțină – AUDIO

Ciprian Ioana 09.10.2019, 11:24
Din culisele PSD: cum îi amenință Viorica Dăncilă pe social-democrați cu dosare penale și ce a reușit să obțină – AUDIO

Cu aproximativ 24 de ore înainte de votul la moțiunea de cenzură, Viorica Dăncilă caută să-și securizeze postul. Pentru acest lucru, apelează la amenințări voalate și caută, într-un ultim strigăt de disperare, să împiedice trădările din partid.

Viorica Dăncilă face tot posibilul pentru a se asigura că supraviețuiește politic votului din Parlament, de la moțiunea de cenzură. Șefă a PSD și premier al României, aceasta a fost înregistrată în timp ce-i amenință voalat pe social-democrați cu dosare penale.

Pe lângă promisiunile legate de deschiderea robinetului cu bani, Dăncilă aduce în discuție ce ar putea face, în opinia sa, următorul Guvern.

Și apelează la un subiect sensibil în rândul multor social-democrați: deschiderea unor dosare penale, potrivit publicației Newsweek.

Viorica Dăncilă amenință cu dosare penale

Sursa foto: .ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Premierul Viorica Dăncilă a fost înregistrată în timpul unei ședințe a Comitetului Executiv. Vorbind despre mizele moțiunii de cenzură, șefa PSD i-a amenințat voalat pe social-democrați că se vor alege cu dosare penale dacă trece moțiunea.

Aceasta a încercat să bage frica în colegii săi, insistând că, odată cu instalarea noului Guvern, ar putea fi redeschise mai multe dosare penale.

„Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a spus Viorica Dăncilă.

Anterior amenințărilor din ședința CEx, premierul a vorbit și despre programul PNDL 3, prin care autoritățile locale vor primi bani. Practic, șefa Guvernului vrea să câștige simpatia primarilor, care, la rândul lor, ar putea pune presiune pe aleșii PSD să nu trădeze partidul.

Ce a obținut Viorica Dăncilă

În ce condiții și-ar da Dăncilă demisia din fruntea PSD

La prima vedere, amenințările premierului au avut ceva ecou în rândul social-democraților. Doi deputați PSD, care părăsiseră partidul și plecaseră la formațiunea lui Victor Ponta, s-au întors.

E vorba de aleșii PSD de Cluj, Horia Nasri și Cornel Itu, care au decis să revină în tabăra social-democrată.

Până la votul moțiunii de cenzură, se vor duce negocieri dure în spatele ușilor închise și se vor face multe jocuri de culise. Viorica Dăncilă are nevoie de fiecare vot pentru ca moțiunea să nu treacă. De cealaltă parte, opoziția caută să racoleze cât mai mulți parlamentari PSD pentru a da jos Guvernul.

Calculele matematice nu-i sunt favorabile la acest moment premierului PSD. Dar situația se poate schimba oricând.

Contează cine promite mai mult. 

Înregistrarea AUDIO cu amenințările Vioricăi Dăncilă poate fi ascultată AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe