Ce se întâmplă dacă nu trece moțiunea de cenzură. Viorica Dăncilă are planuri mari pe ultima sută de metri

Ciprian Ioana 08.10.2019, 11:01
Ce se întâmplă dacă nu trece moțiunea de cenzură. Viorica Dăncilă are planuri mari pe ultima sută de metri

Viorica Dăncilă încearcă să vină cu promisiuni pe ultima sută de metri, cu două zile înainte de votul privind moțiunea de cenzură. Șefa Guvernului are planuri mari în cazul în care echipa sa guvernamentală supraviețuiește votului din Parlament.

Viorica Dăncilă încearcă să inspire încredere social-democraților cu două zile înainte de votul moțiunii de cenzură. Șefa Guvernului e de părere că echipa sa guvernamentală va supraviețui votului din Parlament.

În acest context, anunță mai multe planuri pentru săptămâna viitoare când, în opinia premierului, Guvernul se va bucura de faptul că moțiunea de cenzură nu a trecut. Viorica Dăncilă susține că se va prezenta în Parlament cu mai multe decizii.

Ce va face Viorica Dăncilă dacă moțiunea nu trece

Anunț important pentru pensionari! Premierul României: „Pensiile speciale nu înseamnă privilegii speciale”

Premierul e de părere că moțiunea de cenzură nu va trece și că demersul opoziției va fi încheiat cu un eșec.

Șefa Executivului susține că, odată ce va pica moțiunea de cenzură, se va prezenta în Parlament, săptămâna viitoare, cu remanierea şi cu un alt program de guvernare

„Dacă moţiunea nu va trece, săptămâna viitoare venim cu remanierea şi atunci adaptăm şi programul de guvernare. Anumite lucruri sunt deja depăşite. Vom scoate ceea ce s-a realizat, ceea ce din punct de vedere al timpului nu ne mai permite să le realizăm până la sfârşitul anului şi vom merge anul viitor. Vom lua fiecare măsură din programul de guvernare care ne-a rămas şi bineînţeles că trebuie să adaptăm la ceea ce aşteaptă populaţia de la noi şi vom veni şi cu câteva măsuri suplimentare pentru populaţie”
Viorica Dăncilă, premierul României

Calculele matematice din acest moment nu îi sunt, însă, favorabile Vioricăi Dăncilă. Ludovic Orban anunța că moțiunea a fost semnată de 237 de parlamentari.

Și ar mai putea exista trădări în rândul social-democraților, susținea liderul PNL pe 6 octombrie.

„Am mai avut foarte multe discuții cu parlamentari care nu au semnat moțiunea de cenzură și în momentul de față mai avem, pot să răspund, chiar angajamente de vot la moțiune din partea a încă 7 parlamentari. Ceea ce, cred eu, 237 cu șapte – 244, că e un scor un pic mai confortabil”
Ludovic Orban, lider PNL

Urmăriți Impact.ro și pe