Viorica Dăncilă, o nouă gafă gramaticală: ce spune despre moțiunea de cenzură și despre „robinetul cu bani” pentru primari

Alexandru Ioanid 07.10.2019, 14:45
Viorica Dăncilă, o nouă gafă gramaticală: ce spune despre moțiunea de cenzură și despre „robinetul cu bani” pentru primari

Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă gramaticală atunci când a vorbit despre moțiunea de cenzură care vizează Guvernul. Demersul opoziției va fi votat joi, în plenul reunit al Parlamentului.

Viorica Dăncilă a vorbit, într-un interviu pentru Adevărul, despre șansele pe care le are Guvernul său să supraviețuiască. Șefa Executivului nu crede că moțiunea de cenzură va trece.

Dar, spune premierul, dacă se va întâmpla acest lucru, atunci nu va demisiona din fruntea Guvernului. Îl va soma, în schimb, pe președintele Klaus Iohannis să desemneze cât mai repede un nou premier.

Viorica Dăncilă a făcut, însă, și o nouă gafă gramaticală.

Dăncilă, o nouă gafă gramaticală

Sursa foto: .ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Viorica Dăncilă insistă că nu va demisiona dacă moțiunea de cenzură trece, deși trebuie precizat că nici nu e nevoie de un astfel de gest, în condițiile în care Guvernul se consideră oricum demis.

A fost momentul în care Viorica Dăncilă a spus că, alături de colegii ei, „ne vom bătea”. Forma corectă este „ne vom bate”.

„Nu voi demisiona, dar îi voi solicita să facă o nominalizare cât mai rapidă pentru un nou Guvern. Eu cred că Președintele ar trebui să facă o nominalizare cât mai repede dacă vrea să dea dovadă de bună credință și că vrea să schimbe acest guven „eșuat”, cum îi spune el. Ne vom continua lupta. Ne vom „bătea” cu colegii mei, din Opoziție. Vrem să vedem cât de eficient va fi noul Guvern (…) Voi rămâne candidatul PSD și președinte al PSD. Mai avem o lună pâna la primul tur al alegerilor prezidențiale și nu ne permitem experiențe. Eu cred că partidul se va reuni în jurul meu”
Viorica Dăncilă, premierul României

Viorica Dăncilă, despre banii alocați primarilor

Cum arată locul în care Dăncilă și-a petrecut adolescența. Trăia în condiții umile până să devină premierul României

Viorica Dăncilă a fost acuzată și că deschide robinetul cu bani pentru primari în apropierea alegerilor prezidențiale. Au existat voci potrivit cărora șefa Guvernului ar încerca, în acest fel, să pună presiune pe parlamentari, prin intermediul edililor, să nu voteze moțiunea.

„Cine face aceste afirmații este iresponsabil. Să spui că premierul României promite bani, funcții, mi se pare un lucru dreosebit de grav care arată ură.(…) Stau de vorbă cu oamenii, mi se pare firesc. Am discutat cu primari, am discutat cu oamenii. Cred că mulți se vor răzgândi (n.r. să voteze moțiunea) pentru că atunci cînd se vor întoarce în colegiile lor vor fi întrebați de primari, de oameni. Atunci cand primarii nu își vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală, cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire, iar cei care vor să voteze ar trebui să se gândească că se vor întâlni cu oamenii”
Viorica Dăncilă, premierul României

Viorica Dăncilă a vorbit, însă, despre un nou instrument prin care să aloce bani în teritoriul: un nou program denumit PNDL 3 dedicat aleșilor locali.

„Fondul de Dezvoltare și Investiții a fost prins în programul de guvernare, nu este o formă de mită. Nu este o comunitate din România care să nu fi primit bani. Vrem să introducem și PNDL 3 pentru aducțiunea de gaze. Ceea ce nu a intrat la PNDL 1 și PNDL 2 intră la Fondul de dezvoltare. Banii merg pentru toate comunitățile indifierent de culoare politică”, a spus premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe