EXCLUSIV

Din ce trăieşte acum Emil Mitrache? Americanul din „La Bloc’ a ajuns la capătul puterilor: „Oferte n-am mai avut” EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Mihai Roșoiu 28.06.2021, 19:13

Actorului Emil Mitrache (55 de ani), pe care l-ați văzut la „Chestiunea zilei”, dar și în ”La bloc”, i se mai spune și ”Americanul”, după rolul interpretat în 2002, în celebrul serial de la PRO TV. Însă, dacă odinioară avea contracte bănoase, acum trăiește doar din economii. E însă optimist: „Oferte n-am mai avut, dar nu cedez!”, ne-a spus Emil Mitrache, artistul care în ultimii ani a lucrat și ca taximetrist, pentru a-și câștiga existența.

”A trebuit să trăiesc din economii, ca mulţi alţii”

Americanul trăieşte doar din economii: „Toată lumea mă căinează de ceva vreme pe tema asta. De parcă aş fi ales să fur sau să trăiesc nu ştiu mai cum. Nu, pur şi simplu, cariera actoricească nu a mai mers, aşa cum vă puteţi cu uşurinţă imagina în condiţiile în care spectacolele au fost suspendate luni bune.

Nici măcar cei care sunt angajaţi cu carte de muncă la diverse teatre nu şi-au mai putut respecta programul obişnuit. Ce să mai zici de ceilalţi, care d-abia găsesc ceva de lucru, iar atunci când găsesc trebuie să închirieze sala la capacitate maximă, deşi statul nu permite accesul integral al spectactorilor. A trebuit să trăiesc din economii, ca mulţi alţii”, a explicat Emil Mitrache, pentru impact.ro.

A fost taximetrist, câteva luni

„Americanul” a încercat în ultimii ani diverse alte locuri de muncă. Fie că a încercat să se lanseze în domeniul HoReCa, având pentru o scurtă vreme propriul local, fie ca şofer de taxi. „Povestea colaborării mele cu Uber datează din 2018. A durat doar patru luni, din simplul motiv că nu aveam maşina necesară de a face această meserie.

Adică aveam nevoie de o maşină pe gaz şi cum nu mi-am permis să o modific, am pus capăt acelei colaborări. Trebuia să-mi câştig într-un fel pâine ca să-mi pot întreţine copiii. Orice am făcut, fie roluri în sitcom-uri, fie Uber, în toate am pus acelaşi suflet. Fără pasiune nu poţi să faci mare lucru, indiferent de meseria pe care ţi-o alegi”, a adăugat el, pentru impact.ro.

Emil Mitrache
Emil Mitrache

Vrea să fie ghid turistic internațional

El spune că a încercat să devină și ghid turistic internaţional. Ca urmare, a făcut o şcoală de specialitate, dar, după absolvire, a venit pandemia: „Nici acum nu ştiu dacă anul acesta voi avea parte să practic această meserie, probabil că mai degrabă nu, date fiind condiţiile generale”, îşi exprimă el regretul. Emil Mitrache şi-a început cariera artistică în grupul umoristic TACT, proiect la care a lucrat alături de un alt nume cunoscut al umorului, Dragoș Moștenescu.

Un nou proiect artistic, alături de Tudorel Filimon ”Nea Nelu”

Cei doi actori mai ţin legătura: „Dragoş e în Marea Britanie şi ţinem legătura, dar mi-e greu să cred că o vom lua cândva de la capăt. Cu fetele din serial, la fel, ţin legătura, dar între timp şi-au întemeiat şi ele o familie şi şi-au schimbat priorităţile.

Încerc cu Tudorel Filimon  (Nea Nelu) să realizăm un alt proiect comun, dar nu pot avansa nimic concret, fiindcă situaţia e incertă. Sper ca, la toamnă, să putem oferi ceva, fiindcă peste vară e aproape imposibil. În plus, niciun impresar nu ne mai bate la poartă, de ceva vreme, iar asta lasă ceva urme, recunosc”, a mai precizat Emil.

Urmăriți Impact.ro și pe