Din ce sunt făcuți micii la caserolă care se vând în Kaufland, Carrefour sau Auchan. Adevărul te va îngrozi

Ana-Maria Tudor 24.04.2023, 21:06
Din ce sunt făcuți micii la caserolă care se vând în Kaufland, Carrefour sau Auchan. Adevărul te va îngrozi

Micii reprezintă o mâncare populară în România, fiind consumați în diverse ocazii, de la întâlnirile de familie până la picnicurile de 1 Mai. Indiferent dacă sunt făcuți în casă sau achiziționați din magazine precum Kaufland, Carrefour sau Auchan, aceștia fac parte din cultura culinară autohtonă. Cu toate acestea, recent, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a publicat o analiză care dezvăluie ceea ce conțin micii la caserolă. Această analiză vine ca un semnal de alarmă pentru consumatorii preocupați de calitatea produselor pe care le achiziționează și care doresc să știe exact ce conțin alimentele pe care le consumă.

De ce este important să citim eticheta în magazin

Eticheta alimentelor dezvăluie de cele mai multe ori informații esențiale despre conținutul nutrițional al produsului, precum și despre ingrediente, alergeni și data de expirare. Citirea etichetei în magazin ne poate ajuta să evităm anumite ingrediente care ar putea fi dăunătoare pentru sănătate, cum ar fi conservanții, coloranții și îndulcitorii artificiali. În cazul micilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a dezvăluit câteva dintre E-urile care ne pot face rău. Printre acești aditivi regăsim: E252, E262, E300, E301, E316, E325, E330, E331, E500 dar și E-ul 621.

Englezii ”ne dau lecții” despre București: ce trebuie să vizitezi, unde să mănânci

Ce conțin micii din supermarket

ANPC a efectuat teste asupra produselor vânduțe în marile magazine și a descoperit că mulțe preparate din carne conțin diferiți aditivi, cum ar fi arome, ascorbat de sodiu, acid ascorbic, carmin, acetat de sodiu, nitrat de potasiu și altele. În plus, au fost identificate diverse E-uri și alți aditivi. De asemenea, ANPC a dorit să afle câtă carne se găsește caserolele cu mici și a constatat că procentul variază între 61.5% și 90%, cantitatea de carne fiind regăsită în funcție de producător, dar și de tipul de carne folosit.

Cea mai multă carne a fost regăsită în mititeii de oaie și vită de la Valmar de la Pleșcoi (90%) și cei din carne de curcan de la Galli Gallo (85%). În schimb, în mititeii de la Doly (Kaufland) din carne de porc și vită a fost regăsit cel mai mic conținut de carne, mai exact 61.5%.

Testele au fost efectuate de inspectorii ANPC sub coordonarea conferențiarului universitar doctor Costel Stanciu. Aceste descoperiri fiind importante pentru consumatorii care doresc să cumpere produse alimentare de calitate și să știe exact ce conțin acestea.

Urmăriți Impact.ro și pe