Diana Șoșoacă nu mai ține cont de nimic. Explozie de furie la Constanța: ”Ne ține în casă Arafat, exponent al cultului baha’i”

Ana Anitoiu, Ioana Constantin 25.03.2021, 17:57
Diana Șoșoacă nu mai ține cont de nimic. Explozie de furie la Constanța: ”Ne ține în casă Arafat, exponent al cultului baha’i”

Diana Șoșoacă nu mai ține cont de nimic. Senatoarea a explodat de furie la Constanța și a îndemnat oamenii la încălcarea legii și chiar la violență. Ea le-a spus să un poarte mască de protecție, pentru că oricum nu le este de folos, și să participe la toate slujbele religioase. Avocata intrată în politică l-a atacat pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), despre care a spus că este un ”exponent al cultului baha’i”.

Diana Șoșoacă: ”Dacă va fi nevoie ne vom bate cu Poliția și Jandarmeria”

Diana Șoșoacă a fost prezentă astăzi la Tribunalul Constanța, unde a participat la procesul intentat Departamentului pentru Situații de Urgentă și în care contestă restricțiile impuse în perioada pandemiei și cere în mod expres anularea lor precum eliminarea măștii de protecție în mediul extern. Avocata devenită senatoare a susținut că instanțele de judecată din România nu respectă Constituția și Codul de procedura Civilă. În opinia ei, starea de alertă a fost creată artificial.

”Nu este admisibil ca instanțele să nu respecte Constituția și Codul de Procedura Civilă.  Mai ales dacă vorbim de dreptul la credință, la religie, la Dumnezeu. Cine mai dă doi bani pe Constituție. Pe 2 aprilie este Paștele catolic pentru că noi luptăm pentru toți creștinii și Constituția menționează dreptul tuturor cetățenilor. Sărbătorile sunt interzise de Raed Arafat un exponent al cultului bahaic, de care nu ne-am luat niciodată dar noi suntem ținuți în case. CNSU nu este stăpânul României, nu poate să îmi impună dreptul la liberă circulație. Starea de alertă este ceva creat artificial care încalcă statul de drept. În motivare, Curtea constituțională, menționează că starea de alertă nu poate exista pentru că nu este prevăzută în Constituția României. Acum avem în Senat un proiect de lege prin care se încearcă autorizarea stării de alertă. Păi dacă există bază legală de ce această lege acum. Nu îmi interzice CNSU sau președintele ca după ora 2 să plec de la biserică, obiceiurile spun că stăm până la 5 dimineața când înconjurăm biserica. Nu ne pot întrerupe slujba și nu ne spune nimeni nici când ne întoarcem, nici când ne ducem la biserică. Pentru noi există Constituția României și poporul este suveran. Dacă îndrăznește cineva să ne impună să avem sfintele Paști acasă și nu la biserică, dacă va fi nevoie ne vom bate inclusiv cu poliția și jandarmeria pentru acest drept.”, a spus ea.

Diana Sosoaca nu mai tine cont de nimic. Explozie de furie la Constanta: ”Ne tine in casa Arafat, exponent al cultului baha’i”
Diana Sosoaca

Obligativitatea purtării măștii afară, contestată

Diana Șoșoacă a fost însoțită la tribunal de o altă avocată care a anunțat că au contestat inclusiv obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiul extern. În apărarea lor, cele două au adus argumente medicale, potrivit cărora purtarea măștii ar avea de fapt un efect invers decât celui de protecție. Senatoarea a mai fost însoțită de un grup de preoți din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, mai exact slujitori ai bisericii Sfântul Antonie, care i-au oferit în dar avocatei o icoană.

”Am cerut anularea restricțiilor privind drepturile religioase și eliminarea purtării măștii obligatorii de protecție în mediul extern, pentru că nu există motive și argumente reale pentru care trebuiesc purtate. Din punct de vedere medical, știm cu toții că inspirăm oxigen și eliminăm dioxid de carbon. Dacă avem opturată gura vom inspira tot dioxid de carbon plus bacterii. Distrugerea organelor vitale în formă letală – ăsta va fi rezultatul final”, a spus avocata Gabriela Ștefania Nut.

Ce este credința Bahá’í

Credința Bahá’í sau religia bahaistă este monoteistă. A fost întemeiată de Mírzá Husayn-‘Alí Núrí poreclit Bahá’u’lláh în secolul al XIX-lea, în Persia. Principiile de bază sunt că nu există decât un Dumnezeu, precum și că religiile și omenirea sunt menite, potrivit planului Domnului, să-și desăvârșească unitatea.

Cei care au această credință trebuie să se roage zilnic, să țină perioade de post, să se abțină de la aderarea politică și să fie implicați într-un meșteșug, o afacere ori o profesie. Unele lucruri le sunt interzise aparținătorilor acestei religii. Pe lista neagră se află: bârfa și calomnia, relațiile extraconjugale, jocurile de noroc și folosirea fără un scop medical a drogurilor şi alcoolului. În plus, este încurajată căsătoria între rase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...