Cum are de gând să plece Diana Șoșoacă peste hotare fără testul de covid-19. Senatoarea: “Îi voi da în judecată” EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Ioana Nicolae 23.03.2021, 18:20
Cum are de gând să plece Diana Șoșoacă peste hotare fără testul de covid-19. Senatoarea: “Îi voi da în judecată” EXCLUSIV

Peste 200 de milioane de lei vechi! Acesta este totalul amenzilor pe care actualul senator Diana Şoşoacă (45 de ani) spune că le-a primit în ultimul an pentru participarea la diverse mitinguri şi încălcarea regulilor de protecţie impuse de autorităţi în condiţiile actualei pandemii de COVID-19. ”Nu am achitat un ban din aceste amenzi şi nici nu am de gând s-o fac”, ne-a spus Diana Șoșoacă, în exclusivitate pentru impact.ro.

”Aceeaşi finalitate o vor avea toate amenzile, adică vor sfârşi la coşul de gunoi”

Diana Șoșoacă este ”regina amenzilor”. Le-a și pierdut șirul: ”Nu am făcut un calcul foarte exact, dar aş spune că am acasă un pumn de amenzi primite din partea Poliţiei pentru participarea mea la diverse acţiuni de protest în ultimul an. Mai exact, din 15 mai 2020, fiindcă atunci a fost data prezenţei mele la o acţiune de protest faţă de ce se întâmplă cu toată povestea asta cu COVID-19. Aș spune că valoarea amenzilor se ridică binişor la 200 de milioane de lei vechi (20.000 de lei). Nu am achitat un ban din aceste amenzi şi nici nu am de gând s-o fac”, a mai precizat ea, pentru impact.ro.

Cele mai multe dintre amenzi au fost contestate de senatoare, fiind declarate neconstituţionale: ”Pe cele mai multe dintre aceste amenzi le-am şi contestat, de altfel, până astăzi. Iar despre cele pe care nu am apucat să le contest, din simplul motiv că am uitat să fac acest demers, pot să vă asigur că vor avea aceeaşi finalitate ca suratele lor, adică vor sfârşi la coşul de gunoi”, a mai declarat Diana Şoşoacă pentru impact.ro.

Cum are de gand sa plece Diana Sosoaca peste hotare fara testul de covid-19. Senatoarea
Diana Sosoaca

Diana Şoşoacă a primit trei amenzi, de câte 1.500 de lei, pentru prezenţa la acţiunile de protest de săptămâna trecută

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, zilele trecute, că Diana Şoşoacă e “campioană la amenzi”, comentând faptul că aceasta a fost din nou amendată pentru participarea la manifestaţiile anti-restricţii, din 20 martie. Şoşoacă a primit de altfel trei amenzi, de câte 1.500 de lei fiecare, pentru prezenţa sa la acţiunile de protest de la finele săptămânii trecute. Diana Şoşoacă mai spune că nu a uitat data primei amenzi încasate fiindcă i s-a părut cu totul nedrept maniera în care a fost pe-atunci amendată: ”Nici nu am reuşit să ajung în rând cu ceilalţi manifestanţi. M-au luat, ca să zic aşa pe sus, în sensul că eram încă în maşină când m-au oprit, legitimat şi amendat pentru faptul că aş fi claxonat în locuri interzise!”.

În plus, Diana Şoşoacă şi-a amintit şi faptul că a primit destule amenzi şi pe durata campaniei electorale din toamna anului trecut, înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, dar a evitat să ofere amănunte despre motivele pentru care a  primit amenzile în cauză: ”Nu mi-am încărcat memoria cu toate motivele invocate de autorităţi, pentru amenzile primite în campania electorală. Vă pot spune doar că nu am plătit nici dintre acelea vreuna!”.

Diana Șoșoacă, despre vacanța de vară: ”Sunt atât de multe locuri frumoase de văzut în ţara asta, încât s-ar putea pur şi simplu să decid că e mai bine la mine acasă”

Diana Şoşoacă a mai adăugat că nu face un secret nici din faptul că nu completează declaraţia pe propria răspundere cerută de către autorităţi în ultima perioadă de timp în anumite intervale de timp în cazul deplasărilor pe timp de noapte. În opinia sa, şi acel ordin are la bază ”acte neconstituţionale”. Cât priveşte faptul că nu-şi va putea petrece o eventuală vacanţă pe teritoriul Europei fără a face dovada vaccinării sau a efectuării unui test anti-COVID cu 72 de ore înaintea plecării, Diana Şoşoacă crede că va avea de ales între două variante.

”Fie îi voi da în judecată, indiferent de numele statului care-mi cere aşa ceva, întrucât încalcă prevederile unui acord internaţional, cel de la Oviedo, dacă nu mă înşel, fiindcă voi alege să-mi petrec vacanţa doar în România. Sunt atât de multe locuri frumoase de văzut în ţara asta, încât s-ar putea pur şi simplu să decid că e mai bine la mine acasă!”, a conchis aceeaşi Diana Şoşoacă.