Diana Șoșoacă cere arestarea premierului Cîțu. “Sunt unicul senator terorist din Parlament”

Iancu Andreea 13.03.2021, 09:32
Diana Șoșoacă cere arestarea premierului Cîțu. “Sunt unicul senator terorist din Parlament”

Senatoarea Şoşoacă revine în atenția opiniei publice cu un nou scandal, care îl vizează pe liderul de la Palatul Victoria. După o serie de afirmații susținute de către Florin Cîțu, Diana Șoșoacă cere arestarea premierului, referindu-se la acuzațiile de terorism pe care primul ministru le-a adus celor care militează împotriva măsurilor impuse de Guvern. În schimbul de replici dintre premier și senatoare au intervenit inclusiv liderii AUR, fostul partid în care a activat Șoșoacă.

Motivul pentru care Diana Șoșoacă cere arestarea premierului Cîțu

Prim-ministrul Florin Cîţu vorbea în cadrul unei intervenții de la finalul săptămânii trecute despre asemănarea dintre cei care zădărniceasc eforturile autorităților de oprire a pandemiei și acțiunile teroriste. Liderul de la Palatul Victoria consideră că cetățenii ar trebui să se orienteze către informațiile oferite de specialiști, fiind în total dezacord cu campaniile împotriva vaccinării, purtării măștii sau distanțării sociale.

În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere, aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această activitate a Guvernului, care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date. Repet, trebuie să ne uităm întotdeauna la specialişti, de acolo ne vin informaţiile, a afirmat liderul Executivului.

Simțindu-se atacată, Diana Șoșoacă a reacționat și a transmis un mesaj dur prin care cere arestarea premierului Cițu la schimbul acuzațiilor de terorism pe care le aduce celor care militează împotriva măsurilor Guvernului.

Dacă solicitarea noastră de a fi respectată Constituția, Convenția de la Oviedo ratificată de România și care face parte din dreptul intern, legea drepturilor pacienților, înseamnă că suntem teroriști, atunci mă declar unicul senator terorist în Parlamentul României și pe dl. Cîțu și pe toți cei de la guvernare îi acuz de genocid și de crime împotriva umanității și solicit tuturor organelor competente să îi aresteze și să îi ducă în spitalale de psihiatrie acolo unde sunt duși toți activiștii civici, a spus vineri, într-o intervenție la România TV, senatoarea Diana Şoşoacă.

Senatoarea Șoșoacă, reacție dură la adresa premierului
Senatoarea Șoșoacă, reacție dură la adresa premierului

Ce spun liderii AUR, după declarațiile premierului Cîțu. “Adevăraţii terorişti sunt cei care s-au îmbogăţit distribuind măşti neconforme”

Conducerea partidului Alianța pentru Unirea Românilor a reacționat la declarațiile primului ministru, susținând punctul de vedere expus de fosta membră AUR, Diana Șoșoacă. Pe lângă măsurile Guvernului de a impune distanțarea socială și obligativitatea purtării măștii de protecție, AUR remarcă nehotărârea autorităților privind vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Şi conducerea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a luat act cu consternare de declarațiile făcute astăzi la Palatul Victoria de premierul Florin Cîțu. După ce a afirmat că România va continua vaccinarea cu toate tipurile de vaccin – inclusiv cu Astra Zeneca, vaccin deja oprit de la utilizare în numeroase țări ale UE – premierul a acuzat că „există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public, împotriva măsurilor de distanțare și împotriva vaccinării. Aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști”. Considerăm că aceste acuzații sunt îndreptate în primul rând împotriva AUR, singurul partid din România care s-a opus măsurilor inadecvate sau care frizează absurdul adoptate de guvern.

George Simion, reprezentantul partidului AUR
George Simion, reprezentantul partidului AUR

Liderii AUR își susțin punctul de vedere și argumentează poziția lor împotriva purtării măștii în spațiul public, acolo unde distanța dintre persoane este de peste doi metri, atrăgând atenția și asupra vaccinurilor, insuficient testate în oprinia lor.

Dacă a te opune portului măștii în spații deschise, unde distanța dintre persoane este de peste doi metri, înseamnă a fi terorist, da, recunoaștem: suntem teroriști. Dacă a te opune măsurilor de interzicere a slujbelor religioase, în condițiile în care acest guvern permite funcționarea fără probleme a mall-urilor, înseamnă a fi terorist, de asemenea recunoaștem: suntem teroriști. Dacă a te opune vaccinării cu produse insuficient testate și deja oprite de la utilizare în Uniunea Europeană înseamnă a fi terorist, încă o dată recunoaștem: da, suntem teroriști.

Reprezentanții partidului au atras atenția și asupra problemelor din spitale, acolo unde mai mulți pacienți diagnosticați cu Covid-19 au fost descoperiți prezentând urme de leziuni la nivelul membrelor, după ce au fost legați de paturi. 

Dar adevărații teroriști, domnule premier, sunt mai curând cei care de un an de zile au lăsat oamenii simpli din țara asta la voia întâmplării. Adevărații teroriști sunt cei care s-au îmbogățit distribuind măști neconforme și oferind firmelor de partid contracte de milioane de dolari, fără licitație. Adevărații teroriști sunt cei care închid ochii când prin spitale bolnavii sunt legați de paturi, sedați și lăsați să moară tocmai de cei care au depus un jurământ să-i salveze. Adevărații teroriști sunt cei care și-au vaccinat peste rând rudele, pilele și amantele, în timp ce milioane de români bolnavi sau bătrâni așteaptă cu săptămânile vaccinul și, atunci când acesta nu mai ajunge și la ei, mor, răpuși de boli și de un sistem criminal. Acest sistem criminal este adevăratul terorist din România, domnule premier, nu noi, cei din AUR și nici milioane de alți români care nu am făcut altceva decât să ne cerem dreptul la libertate și demnitate.

Urmăriți Impact.ro și pe