Diana Șoșoacă a ajuns în fața procurorilor. „Este vorba de infracțiuni împotriva unui demnitar”

Ana Anitoiu 07.02.2022, 13:17
Diana Șoșoacă a ajuns în fața procurorilor. „Este vorba de infracțiuni împotriva unui demnitar”

Diana Șoșoacă a ajuns, luni, în fața procurorilor, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), ca să fie audiată în dosarul referitor la conflictul ei cu o jurnalistă italiană pe care împreună cu soțul său ar fi sechestrat-o și agresat-o în timpul unui interviu referitor la pandemia de coronavirus. Audierea nu s-a putut desfășura și va avea loc marți dimineață.

Ce a declarat Diana Șoșoacă la Parchetul de pe lângă ÎCCJ

La ieșirea din Parchetul de pe lângă ÎCCJ, Diana Șoșoacă a spus că n-a mai fost citată până acum în acest dosar și că este vorba despre infracțiuni împotriva unui demnitar al României. Audierea n-a mai avut loc pentru că avocatul ei nu s-a putut prezenta. Astfel, ea va reveni marți la ora 10:00.

„Domnul procuror nu mai m-a citat până acum. Nu am fost în niciun concediu, cum s-a mai zvonit pe la nu știu ce televiziuni că m-a citat. Eu nu am refuzat niciodată venirea. Când am fost citată am venit. (…)

Este vorba de infracțiuni împotriva unui demnitar al statului român, iar ancheta se va desfășura așa cum spune Codul de procedură penală, nu așa cum doresc jurnaliștii, cu tot respectul”, a spus Șoșoacă, la ieșirea din sediul PÎCCJ.

În urma scandalului ce a avut loc la finalul anului trecut cu jurnalista italiană și echipa ei de filmare, soțul senatoarei Diana Șoșoacă a fost pus sub control judiciar sub acuzația de ultraj. Silvestru Șoșoacă ar fi îmbrâncit un agent de poliție chemat să intervină.

Diana Sosoaca a ajuns in fata procurorilor
Diana Sosoaca. Inquam Photos/ George Calin

Ce a spus jurnalista italiană care a intrat în conflict cu Diana Șoșoacă

Avocata a depus o plângere penală pentru ultraj în urma acestui scandal. De cealaltă parte, jurnalista italiană Lucia Goracci de la Rai Uno a depus de asemenea o plângere penală, susținând că senatoarea și soțul ei au sechestrat-o și au agresat-o. Silvestru Șoșoacă ar fi mușcat-o de mână. Totul s-ar fi întâmplat la biroul de avocatură al senatoarei, unde a fost stabilit locul de filmare a interviului.

„Ne-a întâmpinat cu o atitudine zâmbitoare având pe masă mai multe alune şi covrigei. Când a început filmarea eu am rămas pe hol şi am văzut că soţul ei a adus în birou un sac negru în care a spus că se îngroapă persoanele decedate dezbrăcate, după care am văzut cum acesta l-a luat apoi în bucătărie. După acel moment, doamna Şoşoacă a devenit nervoasă şi agresivă.

(Echipa de la Rai Uno, n.r.) a ieşit în hol, dar doamna Şoşoacă a apărut şi a închis uşa zicând că nu ieşim nicăieri. A spus ulterior soţului să sune la poliţie, după ce a început să ţipe, apoi un alt bărbat a intrat în casă”, se arată în plângerea jurnalistei.

Ulterior, în luna ianuarie, Diana Șoșoacă a fost amendată cu 5.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce l-a numit „trădător” pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), medicul Raed Arafat, transmițându-i să se întoarcă în țara sa natală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...