Dialog uluitor între Adrian Mutu și antrenorul danezilor în ultimele minute din meciul care ne-a dus la EURO. Ce și-au spus cei doi

Marian Cărăvan 18.11.2020, 08:23
Dialog uluitor între Adrian Mutu și antrenorul danezilor în ultimele minute din meciul care ne-a dus la EURO. Ce și-au spus cei doi

Naționalele de tineret ale României și Danemarcei au remizat, 1-1, la Ploiești, un scor suficient pentru „tricolorii mici” de a prinde biletele pentru EURO 2021 U21. În finalul meciului, cei doi selecționeri au avut un dialog uluitor. Ce și-au spus cei doi?

Ce și-au spus selecționerii Adrian Mutu și Albert Capellas în finalul meciului. Dialog uluitor

România U21 a disputat marți seara meciul decisiv pentru calificarea la turneul final al Europeanului de tineret de anul viitor. O victorie era varianta cea mai sigură pentru calificare, însă rezultatul meciului dintre Bosnia-Herțegovina și Belgia (3-2 pentru bosniaci) le-a dat posibilitatea „tricolorilor mici” să se califice și la egal. Danezii au deschis scorul în minutul 50, dintr-un penalty inventat, însă Costache a egalat în minutul 72. La acest scor, România era calificată, iar Danemarca nu mai avea niciun motiv să tureze motoarele, întrucât obținuse cu mult timp înainte biletele pentru turneul final, în calitate de câștigătoare a grupei a 8-a.

A rezultat un joc de așteptare în finalul întâlnirii de la Ploiești, danezii au lăsat garda jos, „tricolorii mici” au avut posesie, însă nu s-a schimbat nimic pe tabela de marcaj. Cei doi selecționeri au avut un dialog uluitor în finalul meciului. Adrian Mutu a dezvăluit ce și-a spus cu omologul său de la naționala Danemarcei, Albert Capellas. Dialog uluitor între Adrian Mutu și antrenorul danezilor.

„M-a întrebat Capellas ce fac, chiar in ultimul minut. I-am răspuns «păi, ce faci tu?». «Păi de ce nu mă ataci?», zice el. «Dar ce, vrei să mă bat singur?!», i-am răspuns eu.

Am vorbit in spaniolă. Doar nu eram fraier să atac și să risc să pierd calificarea, că așa am făcut acum 17 ani la Copenhaga și am rămas cu buza umflată (n.r. – se referea la acel 2-2 dintre Danemarca și România, la Copenhaga, când tricolorii au ratat calificarea la EURO 2004). Sunt momente în care trebuie să te gândești la obiectivul principal. Dacă luam gol, era tragedie totală. Ce a zis el? Hai să risc acum, un minut (n.r – la una dintre ultimele faze). Eu l-am lăsat să iasă și era să ia bătaie (n.r – la ocazia lui Mățan)”, a spus Adrian Mutu, la Digi Sport.

Bucuria calificarii la Europeanul de tineret
Bucuria calificarii la Europeanul de tineret

România U21, calificată la al doilea turneu final consecutiv. Când își află adversarele

16 echipe naționale participă la turneul final EURO 2021 U21, programat anul viitor în Ungaria și Slovenia. Pe lângă țările gazdă, la competiție au obținut calificarea cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci echipe clasate pe poziția secundă. România U21 se numără printre ele, fiind al doilea turneu final consecutiv la care participă „tricolorii mici”, după isprava din 2019, când echipa pregătită pe atunci de Mirel Rădoi a ajuns până în semifinale.

Campionatul European de tineret se va disputa într-un format unic. Vor fi două faze. Meciurile din faza grupelor sunt programate în intervalul 24 – 31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor desfășura după două luni de pauză, în perioada 31 mai – 6 iunie.

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 10 decembrie, la Nyon.

Echipele calificate la turneul final: Ungaria, Slovenia, Rusia, Elveția, Olanda, Danemarca, Spania, Anglia, Franța, Italia, Portugalia, Cehia, Germania, Croația, România, Islanda (Meciul contra Armeniei a fost anulat. În cazul probabil al unei victorii la masa verde, islandezii se califică de pe unul dintre cele mai bune locuri secunde)

Cele 16 echipe calificate vor fi împărțite în patru grupe. Gazdele Ungaria și Slovenia vor fi repartizate automat în grupa A, respectiv B. Celelalte formații vor fi distribuite în funcție de coeficient.

 

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe