Dialog halucinant între un dispecer și o femeie care a sunat la 112, anunțând dispariţia unei fete: „Nu vine nimeni s-o caute în tot oraşul”

Elena Avramescu 06.07.2021, 13:55
Dialog halucinant între un dispecer și o femeie care a sunat la 112, anunțând dispariţia unei fete: „Nu vine nimeni s-o caute în tot oraşul”

Dialog halucinant între un dispecer și o femeie care a sunat la 112. A fost deschisă o anchetă la Serviciului de Ambulanţă Galaţi, după ce o angajată i-a spus unei femei care a sunat la 112 pentru a anunţa dispariţia unei minore că „nu o caută nimeni în tot oraşul”. Astfel că asistentul maternal al copilei a decis să înregistreze dialogul purtat cu dispecerele, iar după aceea discuția a făcut făcută publică.

Dialog halucinant între un dispecer și o femeie care a sunat la 112

Incidentul a avut loc la data de 2 iulie, când o femeie, de profesie asistent maternal, a sunat la 112 pentru a reclama că fata de 16 ani pe care o avea în îngrijire a dispărut în timp ce se plimbau. Se pare că fata este pacient la neuropsihologie pediatrică., iar femeia a povestit cum a apelat de două ori la 112. La primul apel i s-a spus că nu se poate face nimic pentru că fata nu poate fi considerată dispărută, în timp ce la doilea apel una dintre dispecerele de la 112 i-a răspuns că „nu vine nimeni s-o caute în tot oraşul”.

Mai jos regăsiți dialogul cu dispecera de la ISU şi cu cea de la Ambulanţă, făcut public de asistentul maternal, potrivit Adevărul.

Dialog halucinant intre un dispecer si o femeie care a sunat la 112
Ambulanta

Dispecer: 112, ce urgenţă aveţi?

Reclamantă: Am revenit. I-am pierdut urma în zona restaurantului… Alex, pardon. Pe faleză.

Dispecer:Deci n-o mai vedeţi acum, nu mai ştiţi unde este.

Reclamantă: A urcat prin boscheţ

Dispecer: Da, rămâneţi să le spuneţi celor din Ambulanţă (se întrerupe; se trece la Ambulanţă). A pierdut-o, extraordinar…

Dispecer: Alo?

Reclamantă: Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.

Dispecer: E, dacă i-aţi pierdut urma, doamnă, când o găsiţi, este liniştită şi vrea să meargă la spital, reveniţi la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot oraşul

Reclamantă: Da, dar nu este şi Poliţia pe fir? Că nu înţeleg…

Dispecer: Poliţia nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliţia nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită şi n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliţia, doamnă?

Reclamantă: E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autorităţile care se ocupă?

La scurt timp după, apelul de urgenţă a fost direcţionat către Serviciul de Ambulanţă şi nu către Poliţie.

Au fost mai multe apeluri, au fost direcţionate către Serviciul de Ambulanţă. În final, fata a fost găsită de poliţişti, a spus Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

După cum era de așteptat, conducerea SAJ Galaţi a demarat o anchetă pentru a stabili dacă operatoarea telefonică s-a comportat corespunzător. Când se vor finaliza, rezultatele anchetei vor fi comunicate.

Urmăriți Impact.ro și pe