Miile de oameni care suferă de diabet au primit recent o veste uriașă. Potrivit unui studiu-pilot, bazat pe lifting-ul intestinal, diabetul ar putea fi vindecat complet. Rezultatele obținute din acest studiu sunt uimitoare. Care este metoda prin care diabetul poate fi vindecat complet?
În urma unui studiu-pilot, realizat în Olanda și condus de Suzanne Meiring, Annieke van Baar și Jacques Bergman, s-a descoperit posibilitatea de vindecare a diabetului. Studiul efectuat la Universitatea din Amsterdam are rezultate foarte bune cu privire la pacienții care suferă de diabet. Potrivit publicației italiene Il Messaggero, diabetul poate fi vindecat printr-o intervenție endoscopică minim invazivă care întinerește peretele intestinal.
Procedură numită ”Întinerirea mucoase duodenale”, are ca scop trimiterea unei doze controlate de energie termică în membrana mucoasă a duodenului, astfel încât aceasta se va regenera și va modifica eliberarea hormonilor implicați în diabet.
În urma unei astfel de operații, probleme pacienților care nu își pot ține glicemia sub control vor fi rezolvate. Studiul s-a desfășurat până acum pe 16 pacienți, iar după operație, 3 din 4 pacienți au putut suspenda complet terapia cu insulină, iar restul au putut să reducă doza de insulină pentru a menține glicemia sub control.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Studiul pilot al „reconstrucţiei” mucoasei duodenale foloseşte o tehnologie care există în domeniu deja de câţiva ani şi care a fost testată până acum pe câteva cazuri”, a spus Massimo Federici, membru al Consiliului de administrație al Societății italiene de Diabetologie.
Rezultatele obținute după operație i-au uimit pe cercetători. Aceștia au observat că valorile zahărului din sânge erau normale, iar hemoglobina glicozilată era mai mică de 7,5 după șase luni, iar după 12 luni a fost egală cu 6,7. Așadar, indicele bolii se afla sub control chiar și fără terapie.
Mai multe rezultate ale acestui studiu-pilor vor urma să fie prezentate la United European Gastroenterology în acest an, care se va susține virtual, scrie Rador. De asemenea, studiul numit Revita va continua acum pe o scară internațională.
„În acest caz, deşi numărul pacienţilor trataţi este mic, apar rezultate interesante în ceea ce priveşte îmbunătăţirea controlului glicemic, pierderea în greutate şi reducerea acumulării de grăsime în ficat, efecte care persistă la un an după tratament.
Este nevoie de un eşantion mai mare de pacienţi pentru a înţelege cât de reproductibil este rezultatul, care este foarte încurajator. Cu toate acestea, pentru o aplicare pe o scară mai largă, este necesar să se evalueze costurile intervenţiei şi posibilitatea ca nu toţi pacienţii să poată fi supuşi procedurii care, fiind una endoscopică, ar putea avea efecte secundare. Această metodă de remodelare a mucoasei duodenale este totuşi extrem de interesantă, deoarece confirmă rolul acestui tract intestinal asupra controlului metabolic”, a explicat doctorul Federici.