Unde au apărut, de fapt, primii oameni. Cercetătorii au descoperit locul

Stan Filon 24.09.2020, 14:42
Unde au apărut, de fapt, primii oameni. Cercetătorii au descoperit locul

Descoperire de senzație făcută de cercetători! Aceștia au descoperit unde au apărut, de fapt, primii oameni! Continentul Africa a fost mereu considerat leagănul umanității, dar nu se știa exact locul unde au apărut primii oameni.

S-a aflat unde au apărut, de fapt, primii oameni moderni

Cercetătorii au descoperit recent că Botswana este locul de pe planetă unde au apărut primii oameni moderni, informează CNN. Cercetătorii au făcut cercetări la sud de bazinul râului Zambezi, zonă care include nordul Botswanei și parți din Namibia și Zimbabwe. Aceștia au stabilit că acolo au apărut primii strămoși ai Homo Sapiens, în urmă cu 200.000 de ani.

Cercetarea, publicată în jurnalul Nature, sugerează că strămoșii oamenilor moderni au prosperat timp de 70.000 de ani în această regiune, până când schimbările climatice i-au forțat să migreze afară din Africa. Anterior, existau dovezi care sugerau să oamenii moderni provind din Estul Africii. Acum, noile probe arată că oamenii provin din sudul Africii, unde se află Botswana.

S-a aflat unde au aparut, de fapt, primii oameni moderni
S-a aflat unde au aparut, de fapt, primii oameni moderni

Primii oameni au apărut în Botswana în urmă cu 200.000 de ani

„Se știe de ceva vreme că oamenii moderni au apărut în Africa acum 200.000 de ani. Ce s-a dezbătut intens a fost locul de proveniență și felul în care s-au dispersat strămoșii noștri”, a spus Vanessa Hayes, cercetător principal al studiului, de la Institutul Garvan de Cercetare Medicală și Universitatea Sydney.

„Am reușit să stabilim cu precizie care este zona de unde credem că provin oamenii moderni”, a adăugat ea.

Pentru a aflat mai multe despre primii 100.000 de ani de existență ai oamenilor, cercetătorii au folosit mostre ADN pentru a reconstrui trecutul. Au lucrat cu comunități locale din Namibia și Africa de Sud și au colectat mostre de sânge.

Oamenii de știință au studiat și zona rezultată, analizând fosilele și istoricul geologic. Au descoperit că aici se afla cel mai mare sistem de lacuri din Africa. În urmă cu 200.000 de ani, aceste lacuri au început să sece. Zona rezultată a dat naștere unui mediu stabil, capabil să ofere tot pentru ca viața să prospere.

După 70.000 de ani, schimbările au dat naștere migrațiilor.

„Primii imigranți au mers către nod, al doilea val a mers către sud-vest. O altă parte a populației a rămas pe loc până în ziua de astăzi”, spune Hayes.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...