Zahărul ar putea altera agresivitatea noului virus. Explicația medicilor oncologi

Andrei Cezar 11.05.2020, 13:48
Zahărul ar putea altera agresivitatea noului virus. Explicația medicilor oncologi

Medicii oncologi susțin că zahărul reprezintă un factor determinant în blocarea receptorilor celulari ai noului coronavirus. În acest mod s-ar putea explica legătura dintre glicemia mare a unor pacienți bolnavi de COVID-19 și severitatea bolii.

Zahărul ar putea altera agresivitatea noului virus

În urma analizelor efectuate la pacienții cu coronavirus mai mulți medici au observat la aceștia un nivel ridicat de zahăr în sânge. Majoritatea dintre ei nu aveau antecedente de diabet, dar a fost identificat un nou tip de glicemie mărită pe care l-au contractat în urma infectării cu COVID-19, scrie Mediafax.ro.

Cercetătorii afirmă că receptorii celulari ai virusului pot fi blocați de moleculelel de zahăr, ceea ce ar putea să aibă un impact și asupra severității bolii. Mai exact, în urma studiilor efectuate s-a constat că reproducerea celulară a virusului este încetinită după ce intră în contact cu moleculele de zahăr.

Oamenii de știință afirmă că noul coronavirus suferă permanent mutații, ceea ce ar putea conduce la o diferențiere a tipurilor de virus. Potrivit unor statistici, în Statele Unite al Americii, spre exemplu, virusul este mai agresiv pe coasta de este decât pe cea din vest.

Paradoxal sau nu, la nivel mondial tulpinile mai puțin agresive se regăseau în Wuhan, Washington sau California. În timp ce în Europa, tulpinile regăsite sunt considerate agresive, ceea ce duce la concluzia că virusul suferă în permanență mutații pentru a supraviețui.

Zahărul ar putea altera agresivitatea noului virus. Explicația medicilor oncologi
Zahărul ar putea altera agresivitatea noului virus. Explicația medicilor oncologi

Speranțe pentru un nou tratament

Acum câteva zile un grup de cercetători japonezi a confirmat dezvoltarea unui anticorp care poate „suprima” infectarea cu noul coronavirus, informează Agerpres, care citează EFE.

Este vorba de un anticorp sintetic, cu numele de VHH, ce poate acţiona împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

„Anticorpul VHH, nu numai că s-a legat de noul coronavirus, ci a avut şi capacitatea de a suprima infecţiile”

„S-a confirmat că infectarea cu noul coronavirus în celule a fost suprimată când a fost adăugat acest anticorp”, se arată în concluziile studiului.

Urmăriți Impact.ro și pe