Dezbatere de urgență privind aderarea României la Schengen. Plenul Parlamentului European urmează să voteze

Mihnea Tălău 12.12.2022, 13:38
Dezbatere de urgență privind aderarea României la Schengen. Plenul Parlamentului European urmează să voteze

Ecourile privitoare la votul, de neînțeles, al Austriei care a blocat accederea României în Spațiul Schengen nu s-au stins la nivelul Parlamentului European. Europarlamentarul Rareș Bogdan a anunțat, luni, că pe sfârșit de an, liderii EPP, S&D și Renew solicită o dezbatere de urgență pe această tema, care este practic scandalul momentului.

Trei mari partide europene solicită Austriei răspunsuri

Liderii EPP, S&D și Renew solicită Austriei răspunsuri. Până atunci, românii fac tot posibilul, pe bună dreptate, pentru a boicota tot ce este austriac.

”Strasbourg – teme incendiare în ultimul plen din acest an al Parlamentului European. Scandalul Schengen, din nou în plen. Liderii EPP, S&D și Renew vor cere dezbatere de urgență pe tema refuzului Austriei de a vota în favoarea admiterii României și Bulgariei în Schengen”, a scris europarlamentarul Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Rares Bogdan, despre planul lui Viktor Orban pentru Romania
Rares Bogdan

Rareș Bogdan îi îndemnă pe români la boicot

Imediat după ce Austria ne-a barat intrarea în Schengen, Rareș Bogdan a reprezentat, poate, prima voce care a cerut românilor să boicoteze firmele austriece.

”Austria, a votat împotriva României într-un mod incalificabil. Din momentul acesta îi rog pe români şi autorităţile statului să acţioneze în consecinţă. Doresc ca toate companiile de stat, începând cu Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, şi toate companiile care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare.

Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil. Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV. Este o minciună sfruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră. Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de Est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria. Este o minciună. Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi. Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-a arătat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întîmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a spus atunci europarlamentarul PNL Rareş Bogdan la România TV.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...