Dezastru pentru Elon Musk. Afacerea lui de suflet se duce de râpă, a ajuns să piardă bani mulți

Beatrice Dumitru 05.03.2023, 23:36
Dezastru pentru Elon Musk. Afacerea lui de suflet se duce de râpă, a ajuns să piardă bani mulți

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, are probleme cu afacerea sa de suflet în care a investit miliarde de dolari. Afacerea a înregistrat o scădere de aproximativ 40% atât a veniturilor, cât şi a câştigurilor ajustate pentru luna decembrie, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Ce se întâmplă cu afacerea lui Elon Musk

Elon Musk anunța în octombrie 2022 că a cumpărat platforma Twitter, cu 217 milioane de utilizatori, pentru 44 miliarde de dolari. Acesta spunea că a achiziționat compania „deoarece este important pentru viitorul civilizației să existe o piață digitală comună, unde o gamă largă de credințe poate fi dezbătută într-un mod sănătos, fără a recurge la violență”.

Dar afacerea nu merge așa cum își dorește Elon Musk. Twitter a raportat o scădere de aproximativ 40% atât a veniturilor, cât și a câștigurilor ajustate pentru luna decembrie, notează Reuters. Aceast lucru a fost posibil după ce mai mulți agenți de publicitate și-au redus cheltuielile pe platforma de socializare după ce Elon Musk a preluat conducerea Twitter, ceea ce a dus la o scădere cu 71% a cheltuielilor publicitare în luna decembrie, potrivit datelor companiei de cercetare în publicitate Standard Media.

Dezastru pentru Elon Musk. Afacerea lui de suflet se duce de râpă, a ajuns să piardă bani mulți
Veniturile Twitter au scăzut.

Mii de angajați Twitter, concediați

Elon Musk, care a avertizat în noiembrie cu privire la posibilitatea ca Twitter să intre în faliment, a declarat în decembrie că firma este pe cale să ajungă „aproape pragul de rentabilitate a fluxului de numerar” în 2023.

Twitter a făcut prima plată de dobânzi în ianuarie, pentru un împrumut acordat de bănci pentru a ajuta la finanţarea achiziţiei de către miliardarul Musk a companiei de social media, anul trecut.

Mii de angajați ai Twitter au fost concediați sau au demisionat de când miliardarul Elon Musk a preluat conducerea companiei. În luna ianuarie, acesta a anunțat că platforma de socializare are aproximativ 2.300 de angajaţi activi, contrazicând informaţiile potrivit cărora nu numprul ar fi mult mai mic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...