Elon Musk se află în mijlocul mai multor controverse încă de când a preluat compania Twitter, iar lucrurile nu par să se îmbunătățească pentru acesta. Recent, Musk a declarat că este dispus să demisioneze din funcția de CEO al Twitter de îndată ce va găsi pe cineva la fel de de nebun ca el ca să accepte postul.
Elon Musk a ținut să declare că îndiferent de situație, va conduce în continuare echipele de software și servere. Această decizie a fost luată după ce a lansat un sondaj în care le cerea utilizatorilor să se pronunțe asupra mandatului său, spunând că va respecta rezultatele acestuia. Astfel că după încheierea sondajului, duminică seara, 57,5% votaseră pentru ca el să plece.
„După cum spune proverbul, ai grijă ce-ți dorești, pentru că s-ar putea să ți se îndeplinească”, a adăugat acesta la numai 20 de minute după ce a pus întrebarea, în timp ce votul „da” era în creștere.
„Întrebarea nu este de a găsi un CEO, întrebarea este de a găsi un CEO care să țină Twitter în viață. Nimeni nu vrea postul care să poată ține Twitter în viață. Nu există niciun succesor”, a msi spus Musk în timp ce răspundea la un comentariu.
În urmă cu câteva zile, Elon Musk a declarat că este împotriva rivalilor platformei de socializare, iar acest lucru l-a demonstrat prin interzicerea promovării conturilor lor pe Twitter, ceea ce a dus a multe critici. Aceasta însemna că utilizatorii ar putea avea conturile suspendate, blocate sau chiar șterse în cazul în care postează linkuri către profilurile lor pe alte site-uri de socializare, inclusiv Facebook și Instagram, deținute de Meta, precum și Mastodon sau Truth Social, al lui Donald Trump.
Cu toate acestea, compania a revenit ulterior asupra politicii sale, astfel că tweeturile care anunțau această mișcare și pagina de asistență care prezenta regula au fost șterse.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]În urmă cu câteva zile, Twitter a publicat un sondaj de opinie în care se cerea: „Ar trebui să avem o politică care să împiedice crearea sau utilizarea conturilor existente cu scopul principal de a face publicitate pe alte platforme de socializare?”. Astfel că „Nu” a primit 87% din voturi, iar Elon Musk a promis să îmbunătățească Twitter.
Din acel moment, acțiunile sale au pierdut mulți advertiseri importanți, pe fondul îngrijorării cu privire la direcția sa și la capacitatea sa de a plăti dobânzile la datoria de 13 miliarde de dolari pe care Musk și-a asumat-o pentru a o cumpăra.