Dezastru lăsat în SUA de uraganul Ida. Peste 1 milion de oameni au rămas fără curent electric

Badea Violeta, Coteț Alexandru 30.08.2021, 13:43

Uraganul Ida a făcut prăpăd în statul american Louisiana. O persoană și-a pierdut viața și un milion de oameni au rămas fără electricitate. Tragedia a avut loc exact la 16 ani distanță de dezastrul provocată de uraganul Katrina. Iată cum arată un prim bilanț al pagubelor!

Uraganul Ida a devastat statul american Louisiana

Uraganul Ida a lovit violent, duminică, la orele după-amiazii, statul Louisiana. Forța naturii a adus rafale de vânt ce au atins viteza de 240 de km/h, conform datelor furnizate de Centrul Național pentru Uragane din Statele Unite ale Americii.

Dezastrul a provocat pagube importante. Conform primelor informații, o persoană a decedat, iar un milion de oameni au rămas fără curent electric. Potrivit publicației NBC News,  victima avea 60 de ani și locuia în Ascension. Acesta și-ar fi pierdut viața după ce un copac s-a prăbușit peste casa sa. Alte 200 de persoane se află în pericol din cauza unei spărturi în digul Jefferson.

De asemenea, compania Entergy anunță că locuitorii orașului New Orleans au rămas fără curent electric, conform NOLA Ready, o agenție a Biroului de securitate internă şi de pregătire pentru situaţii de urgenţă din statul american.

Tot aici, rafalele puternice au distrus complet acoperișul unui post local de știri, iar angajații redacției și ai studioului au fost evacuați în ultimul moment. Nici Mississippi nu a scăpat de pagube. Nu mai puțin de 50.000 de persoane au fost afectați de întreruperile de curent electric.

Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Louisiana

Președintele Joe Biden a aprobat solicitarea autorităților din Louisiana și a declarat stare de dezastru federal major în Louisiana. În urma acestei decizii, autoritățile vor asigura fonduri federale pentru persoanele afectate din 25 de unități administrative ale acestui stat.

„Asistența poate include subvenții pentru locuințe temporare și reparații, împrumuturi la prețuri reduse pentru a acoperi pierderile proprietăților neasigurate și alte programe pentru a ajuta persoanele fizice și proprietarii de afaceri să își revină după dezastru”, conformunui comunicat transmis de la Casa Albă.

Între timp, uraganul Ida a mai scăzut în intensitate. După ce a fost clasificată la categoria 4, forța naturii a început să slăbească ușor și acum este încadrată la categoria 1, cu vânturi de 153 de km/h. Coincidență sau nu, uraganul Ida lovește Louisiana la exact 16 ani după dezastrul lăsat în urmă de uraganul Katrina.

La vremea aceea, 2.000 de oameni și-au ăierdut viața. Iată două imagini din satelit cu cele două uragane. Acestea au fost publicate de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...