Statele Unite se pregătesc de ce e mai rău: când va lovi uraganul Dorian și unde a fost decretată stare de urgență

Alexandru Ioanid 30.08.2019, 16:37
Statele Unite se pregătesc de ce e mai rău: când va lovi uraganul Dorian și unde a fost decretată stare de urgență

Americanii se pregătesc pentru momentul în care va lovi uraganul Dorian, care crește în intensitate și se apropie de zonele de coastă. Experții susțin că uraganul este încadrat în categoria 4 din 5.

Americanii iau măsuri de urgență în condițiile în care uraganul Dorian se pregătește să lovească pe țărm în următoarele zile. Cel mai expus stat este Florida, unde a fost declarată deja stare de urgență din cauza furtunii extrem de puternice.

Uraganul Dorian se află acum în Caraibe, dar rafalele de vânt devin din ce în ce mai puternice pe măsură ce se apropie de coasta americană. Oamenii din zonele în care ar urma să lovească uraganul au fost înștiințați să-și facă provizii și să ia toate măsurile necesare să se pună la adăpost.

Deocamdată, uraganul Dorian a lovit doar Insulele Virgine Americane, din apropierea Puerto Rico.

Uraganul Dorian se îndreaptă către continent

Specialiștii americani estimează că uraganul Dorian va lovi SUA în următoarele zile. Pe măsură ce se apropie de continent, acesta devine tot mai periculos. Potrivit experților, sunt așteptate rafale de vânt de peste 200 de km/h.

„Nu știm toate detaliile despre furtună, dar știm că este o furtună serioasă. Dacă locuiți într-o zonă care va fi lovită, să fiți pregătiți pentru lipsa curentului. Pregătiți mâncare, apă și medicamente pentru șapte zile”
Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida

Cum se întâmplă de fiecare dată în perioada uraganelor, americanii își iau măsuri de precauție. Au golit magazinele pentru a-și pune deoparte alimente și provizii și au format cozi în benzinării pentru a-și alimenta mașinile.

Uraganul a intrat și în atenția președintelui Donald Trump, care susține că acesta este motivul pentru care și-a anulat inclusiv vizita în Polonia. Și Ministerul de Externe de la București a avut un avertisment pentru românii din America. Aceștia sunt sfătuiți să fie atenți dacă tranzitează unele zone

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în intervalul de timp 29 august – 3 septembrie, pentru teritoriile aflate în Oceanul Atlantic din apropierea SUA şi statele federale americane Florida, Georgia, Alabama, South Carolina, West Virginia există o prognoză de condiţii meteorologice severe, din cauza deplasării uraganului „Dorian”, format în Oceanul Atlantic

Urmăriți Impact.ro și pe