Dezastru în Argeș, după ce medicii amenință că nu mai vin la centrele de vaccinare. Care este nemulțumirea lor

Cristi Ionică 15.03.2021, 15:26
Dezastru în Argeș, după ce medicii amenință că nu mai vin la centrele de vaccinare. Care este nemulțumirea lor
Medicii amenință că nu mai vin la centrele de vaccinare. Campania de vaccinare din Argeș stă pe un butoi de pulbere. Nemulțumiți de faptul că nu au fost plătiți deloc de la debutul campaniei de vaccinare, medici, asistenții și registratorii spun că nu vor mai veni în centre. Aceștia, spun că autoritățile își bat joc de ei, în contextul în care zilnic se expun pericolelor.

Medicii amenință că nu mai vin la centrele de vaccinare

Medicul Mariana Boșneag este coordonatorul celui mai mare Centru de Vaccinare din Pitești. Aceasta este extrem de dezamăgită de situația creată.

Medicii de familie și tot personalul implicat în acest efort uriaș de combatere a epidemiei au ascultat chemarea mea. Au venit în timpul lor liber, sâmbata, duminica. Nimeni nu a văzut niciun ban. Acum îmi bat mie obrazul și îmi reproșează faptul că le-am propus colaborarea. Am trimis mail uri la D.S.P, Primărie, Prefectură, Minister. Nu am primit niciun răspuns.

Ca și la cabinet, medicul de familie Alina Catană lucrează alături de asistenta ei, Mădălina Borțosu. Au vaccinat sute de piteșteni și au consumat resurse proprii, inclusi în week-end-uri.

Am pornit în campania de vaccinare cu multe speranțe și așteptări. Acum, după 2 luni de muncă în zadar, mă simt dezamăgită. De la 1 aprilie mă gândesc să renunț, a spus medicul Alina Catană.

Medicii ameninta ca nu mai vin la centrele de vaccinare
Medicii ameninta ca nu mai vin la centrele de vaccinare

Aceeași dezamăgire și resemnare se întîlnește la tot personalul din Centrul de Vaccinare

Vă dați seama că am sacrificat tot timpul liber, inclusiv week-end-urile. Ne gândim și la bani, normal. Fiecare avem calculele noastre.

Cea mai grea situație o au registatorii. Unii dintre ei au trebuit să-și întrerupă șomajul. Așa că acum s-au ales și fără indemnizația de șomaj, și fără salariu. Mădălina Oprea are 19 ani. Primea o indeminazție de șomaj de 250 de lei dar a optat să devină registrator.

Oferta era destul de bună, 20 de lei pe oră. Până acum am lucrat de 4000 de lei. Nici la bunici nu mai pot să merg, să-i văd. Mă expun zilnic, chiar dacă avem echipamente de protecție.

Situația rămâne deocamdată în ceață. D.S.P.-ul a anunțat că plățile vor fi făcute, însă nu se știe cu exactitate când.

Urmăriți Impact.ro și pe