A turnat Fanta în compartimentul de detergent al maşinii de spălat şi a aşteptat câteva secunde. Rezultatul este uimitor

Nicu Stan 24.01.2022, 18:35
A turnat Fanta în compartimentul de detergent al maşinii de spălat şi a aşteptat câteva secunde. Rezultatul este uimitor

O gospodină a turnat Fanta în compartimentul de detergent al maşinii de spălat după care a aşteptat câteva secunde. Rezultatul a fost unul uimitor, iar de atunci femeia procedează de fiecare dată așa. Mașina de spălat ar putea fi îngrijită cu mult mai puțini bani și mult mai repede. De asemenea, aparatul de uz caznic va avea o durată de viață mult mai mare.

Ce se întâmplă dacă pui Fanta și bicarbonat în mașina de spălat. Efectul este uimitor

Foarte multe gospodine se trezesc că după scurt timp de la cumpărare mașinile lor de spălat încep să întâmpine probleme. Principalul dușman al mașinii de spălat este, după cum bine se știe, calcarul. Primul semn că mașina va avea probleme apare de când începe să acumuleze murdărie.

Această murdărie, în timp, dar nu foarte lung, se întărește și apare astfel calcarul care afectează grav mașina de spălat. Pe piață există mai multe soluții pentru distrugerea acestui calcar strâns în mașina de spălat, însă trebuie scoși din buzunar bani serioași.

Masina de spalat trebuie curatata periodic
Masina de spalat trebuie curatata periodic

Totul durează câteva secunde

Puțini știu că există o soluție foarte eficientă pentru îndepărtarea calcarului sau pentru preântâmpinarea acestuia, soluția fiind una rapidă și mult mai ieftină ca cele existente pe piață, gata de cumpărat.

Astfel, scucul Fanta, amestecat cu un pic de bicarbonat, vă va scuti de mulți bani. În compartimentul de dero al mașinii de spălat se va adăuga pahar de Fanta și jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu. După câteva secunde, cele doua ingrediente va înmuia calcarul și murdăria strânsă. Apoi, se șterge usor cu un burete de vase și va rămâne perfect curat, fără să te chinui.

Altă soluție de curățat mașina de spălat

O altă soluție, la fel de ieftină, este cea a soluției alcătuită din bicarbonat, apă și oțet. Bicarbonatul de sodiu dezinfectează și elimină depunerile de calcar, iar oțetul distruge mucegaiul acumulat în interiorul mașinii.

Cea de-a doua soluție presupune amestecarea unui de pahar de apă cu două pahare de oțet și jumatate de pahar de bicarbonat de sodiu. Se introduce soluția în compartimentul pentru detergent și se pornește mașina un ciclu de spălare în gol, fără rufe.

Cum se curăță corect mașina de spălat

„Primul pas este curășarea cuvei, care poate fi fșcutș folosind oricare dintre solutiile descrise mai sus; trebuie sș introduci soluția în compartimentul pentru detergent și apoi să pornești mașina fără haine, la o temperatura de 60 de grade Celsius.

-Pentru următorii pași ai grijă să scoți mașina din priză pentru a preveni eventualele accidentări.

-Folosește un burete înumuiat în soluție de curățat pentru a curăța resturile rămase în interiorul cuvei, dar mai ales pe garnitura din jurul ei.

-Scoate sertarul pentru detergent și balsam, curăță-l cu buretele și clătește-l sub un jet de apă fierbinte; așteaptă să se usuce înainte să îl introduci înapoi.

-Exteriorul mașinii poate fi șters cu aceeași soluție; insistă în jurul ușii, unde pot exista depuneri de bacterii.

-Pentru a curața furtunurile, va trebui să le demontezi cu atenție; le poți scufunda într-o soluție formată din apă și detergent lichid. După ce le lași la înmuiat pentru aproximativ două ore, le poți clăti. E important să le lași să se usuce complet înainte să le montezi înapoi”, scrie beko.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe