Detaliul neștiut despre scandalul cu părintele Visarion Alexa. Cum au decis procurorii să-l rețină

Stan Filon 20.09.2022, 18:17
Detaliul neștiut despre scandalul cu părintele Visarion Alexa. Cum au decis procurorii să-l rețină

Acum s-a aflat detaliul neștiut despre scandalul în care singur s-a implicat  părintele Visarion Alexa! Mai exact, mulți s-au întrebat cum s-au aflat detaliile picante de care este acuzat preotul respectiv. Biserica Ortodoxă face o anchetă internă legată de acuzațiile respective, însă ancheta care poate avea urmări foarte grave pentru preot o fac procurorii, după ce o enoriașă a spus că a fost agresată sexual, chiar în timpul spovedaniei.

Detaliul neștiut despre scandalul cu părintele Visarion Alexa

Așadar, mulți s-au întrebat cum au găsit procurorii dovezi împotriva preotului Visarion Alexa, care le-au permis să-l rețină pe preot sub acuzația de agresiune sexuală. Mai exact, părintele este acuzat de o enoriașă în vârstă de 37 de ani că ar fi agresat-o sexual, chiar în incinta bisericii, când femeia își spunea păcatele la spovedanie.

Părintele s-a dovedit a fi destul de atent la anumite detalii, mai ales după ce a știut ce făcuse. El vorbea cu tânăra respectivă pe aplicația Telegram, unde umblase la setări, astfel încât conversațiile să se șteargă automat, după doar un minut. Victima a mers la procurori, care au ajutat-o să anuleze setarea făcută de preot, astfel încât conversațiile să rămână ca dovezi la dosar.

Detaliul nestiut despre scandalul cu parintele Visarion Alexa
Detaliul nestiut despre scandalul cu parintele Visarion Alexa

Iată mesajele care i-au făcut pe procurori să-l rețină pe preot:

„Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine”.

Preotul și-a recunoscut faptele și în fața procurorilor. Declarațiile bărbatului i-au lăsat chiar și pe oamenii legii cu gura căscată. Acesta a recunoscut că după spovedanie a îmbrățișat-o pe persoana vătămată. (…) „Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei“ (…) Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, după care a băgat mâna în blugii femeii.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...