Detaliul care îi poate salva cariera Simonei Halep. Avocații româncei au făcut o descoperire majoră în scandalul de dopaj

Badea Violeta 28.10.2022, 11:20

Simona Halep, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume, a fost suspendată temporar pentru dopaj. Românca a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanţă interzisă, în urma unui control efectuat la US Open. Pentru ea urmează acum o perioadă plină de procese. Sportiva și-a angajat cei mai buni avocați pentru a scăpa de acuzația care i se aduce. Iată detaliul care îi poate salva cariera fostului lider mondial!

Ce au aflat avocații Simonei Halep

Simona Halep face tot posibilul pentru a-și demonstra nevinovăția. Fostul lider mondial și-a angajat cei mai buni avocați, iar aceștia au început să lucreze la cazul său.

În momentul de față, specialiștii încearcă să afle momentul în care substanța a ajuns în corpul sportivei. Potrivit celor de la Orange Sport, avocații au descoperit că acest lucru s-a întâmplat în America, la New York.

Simona Halep a efectuat trei teste, însă doar unul a ieșit cu probleme. Cele negative au fost efectuate, înainte și după cel pozitiv. Concret, a fost problematică testarea făcută la arena din New York.

Se pare că sportiva nu a fost testată de reprezentanții WADA, ci de o firmă privată, care a trimis acest rezultat. Ipoteza aceasta poate lansa chiar zvonuri de conspirație împotriva ei.

Simona Halep a efectuat primul test la hotel. Pe cel de-al doilea l-a efectuat după înfrângerea cu Daria Snigur. Este vorba despre cel care a ieșit pozitiv. Al treilea test a fost făcut când sportiva a ajuns în România, iar acesta a ieșit negativ.

Citește și Suspendarea nu este singura lovitură pentru Simona Halep. Ce premiu important riscă să piardă în urma unei decizii nefavorabile!

Simona Halep 2
Simona Halep

Ce tratament ia Simona Halep

În perioada testării, fostul lider mondial lua două pastile. Este vorba despre Euthyrox 50 mcg și un anticoncepțional. Primul medicament acționează împotriva problemelor de tiroidă. Simona Halep este dependentă de această pastilă.

Pentru că vrea să-și demonstreze nevinovăția cu orice preț, românca și-a angajat cei mai buni specialiști. Jucătoarea de tenis are mai mulți avocați, dar și un apărător nou, care este specializat în cazurile de dopaj. Este vorba despre un avocat care a lucrat la legea europeană antidopping, potrivit sursei menționate mai sus.

În cazul în care va fi gasită vinovată, Simona Halep va sta departe de terenul de tenis timp de cel puțin 12 luni. Așadar, ea ar putea reveni la US Open 2023, asta în cazul unui program favorabil.

Însă, dacă sentința va fi ușoară, sportiva ar putea să joace în sezonul de toamnă al anului următor. Din păcate însă, sportiva va ieși din clasamentul WTA și va fi obligată să ia totul de la zero. În schimb, dacă Simona Halep va fi găsită vinovată, ea ar putea lipsi patru sezoane.

Citește și Cariera Simonei Halep, la un pas de dezastru. Scenariul lansat de un specialist: șansele să scape de suspendare sunt „minime spre zero”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...