Suspendarea nu este singura lovitură pentru Simona Halep. Ce premiu important riscă să piardă în urma unei decizii nefavorabile

Anca Manolica 27.10.2022, 19:37
Suspendarea nu este singura lovitură pentru Simona Halep. Ce premiu important riscă să piardă în urma unei decizii nefavorabile

Coșmarul pare că nu se mai termină pentru Simona Halep, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Suspendată temporar de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis, sportiva din Constanța ar putea rămâne și fără un premiu important, în cazul în care decizia va fi una nefavorabilă pentru ea. Află despre ce este vorba.

Simona Halep, lovitură după lovitură

Vestea că fostul număr 1 WTA a fost testată pozitiv la o substanță interzisă în urma unui test anti-doping a zguduit lumea tenisului mondial. Tenismena traversează unul dintre cele mai grele momente din toată cariera sa, după ce a fost suspendată provizoriu din tenis de Agenția Internațională a Integrității în Tenis.

Controlul antidoping, efectuat în timpul ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, a arătat că Simona Halep avea în sânge urme de Roxadustat, o substanță interzisă, motiv pentru care acum ea este suspendată provizoriu. În perioada care urmează, românca va lupta să demonstreze, după cum chiar ea a mărturisit, cu toate puterile sale, că nu a folosit substanța interzisă în mod conștient!

Sportiva poate pierde și o sumă importantă de bani

După ce a fost testată pozitiv la această substanță interzisă, Simona poate risca suspendarea din tenis. Ba mai mult, fostul lider mondial poate pierde o sumă importantă de bani, dacă se descoperă că aceasta a consumat în mod conștient Roxadustat. Totuși, Agenția Națională Antidoping a publicat un comunicat prin care explică faptul că românca nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent de probele pe care aceasta le va prezenta.

Simona Halep, la US Open 2022
Simona Halep, la US Open 2022

Prin urmare, dacă va exista o suspendare în cazul câștigătoarei de la Roland Garros din 2018, aceasta va fi nevoită să înapoieze premiul câștigat pentru participarea la ultimul Grand Slam al acestui an. Este vorba de o sumă care se ridică la valoarea de 80.000 de dolari. Reamintim faptul că Simona a fost eliminată în primul tur, fiind eliminată de Daria Snigur.

Cum ar putea scăpa de suspendare fostul lider mondial

Dorel Tocitu doctor în biochimia efortului de înaltă performanță și șeful serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului la Institutul Național pentru Cercetare în Sport, a vorbit despre cazul Simonei. Acesta a explicat că, după ce a fost suspendată pentru dopaj, aceasta mai poate să facă un singur lucru: să răspundă în fața comisiei la întrebarea cum a ajuns substanța în corpul ei.

Iar aici totul depinde de abilitatea cu care va formula discursul. De asemenea, specialistul a mai precizat că sportiva ar mai fi avut o cale de salvare, însă echipa ei s-a grăbit și a luat decizia greșită.

„Istoria cazurilor ne arată că, după ce au cerut proba B, foarte puțini sportivi au obținut rezultat contrar probei A. E un prim pas greșit făcut de echipa lui Halep.

Când tehnologia de depistare e atât de ridicată, nimeni nu și-ar compromite numele cu un verdict pozitiv în dreptul unui nume așa de mare din sportul mondial.

Când au zis că e proba pozitivă, vă asigur că au folosit numeroase aparate și mulți oameni au lucrat la caz. Singurul lucru cu care se mai poate spera la ceva era pe procedură.

Niște chichițe formidabile. Cine a participat la proba B, ar fi trebuit să vadă dacă poate să speculeze câteva detalii. De exemplu, dacă regulamentul spune că formularul trebuie completat cu pastă neagră și e folosit un pix albastru, cere invalidare!

Sau dacă ai scris data cu caractere romane în loc de arabe, la fel! Am dat niște situații ipotetice”, a explicat acesta, pentru Playsport.ro.

Citește și Asul din mânecă al Simonei Halep. Omul-cheie care o poate ajuta să iasă din scandalul dopajului

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...