Detalii incredibile despre viaţa lui Pablo Picasso. Care a fost primul cuvânt rostit de celebrul artist

Badea Violeta 19.07.2021, 09:50

Pablo Picasso este unul dintre cei mai mari artişti ai lumii, creatorul unei opere de artă imense. Pe lângă cariera sa impresionantă, acesta are și o poveste de viață demnă de un film de la Hollywood. Iată câteva detalii incredibile despre faimosul pictor. Care a fost primul cuvânt rostit de celebrul artist vei afla din materialul următor!

Detalii incredibile despre viaţa lui Pablo Picasso

Pablo Picasso s-a născut pe data de 25 octombrie 1881 și a decedat la vârsta de 91 de ani. Artistul a avut o colecție de picturi impresionante, dar a avut și o viață fabuloasă. Fără dar și poate, Picasso a reprezentat o personalitate controversată. Iată câteva detalii incredibile despre celebrul pictor.

Detalii incredibile despre viata lui Pablo Picasso
Detalii incredibile despre viata lui Pablo Picasso

1. Multă lume știe cine a fost Pablo Picasso, dar puțini sunt cei care știu că numele său complet era format din nu mai puțin de 23 de cuvinte. Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso, așa a fost botezat artistul. Mama artistului se numea Maria Picasso y Lopez, iar tatăl lui era Jose Ruiz Blasco.

2. Pablo Picasso a fost născut ca să fie pictor. Pare incredibil, dar primul cuvânt pe care l-a rostit nu a fost „mama”, așa cum se întâmplă în cazul majorității copiilor. Artistul a spus „lapiz”, cuvânt care în traducerea din limba spaniolă înseamnă „creion”.

3. Prima pictură a lui Picasso a fost realizată la vârsta de doar 9 ani. Opera a purtat numele de „Le Picador” și ilustra un om călare la corridă. Tatăl lui, artist și el, l-a învățat pe Pablo tot ce știa despre artă.

4. Pe când avea doar 13 ani, Picasso ajunsese mai bun chiar și de cât tatăl său. La aceeași vâsrtă, Picasso s-a înscris la Şcoala de Arte și a reușit să susțină toate examenele într-o săptămână, în timp ce restul elevilor aveau nevoie de o lună întreagă. Tot la 13 ani, artistul a avut și prima lui expoziţie de pictură, în spatele unui magazin ce vindea umbrele.

5. Deși a fost extrem de talentat, Picasso ajunsese foarte sărac în anul 1900. Artistul s-a mutat la Paris și se spune că trăia doar cu o pâine pe zi, iar pentru a se încălzi, el a fost nevoit să își ardă câteva dintre lucrări. Primul loc de muncă al lui Picasso a fost în acest oraș, acolo unde a lucrat ca ucenic al lui Pere Menach, un dealer de artă. Salariul său era de 150 de franci pe lună.

6. Picasso a fost căsătorit de două ori şi a avut patru copii cu trei feme, însă a avut și multe amante.

7. Pablo Picasso a fost un artist desăvârșit, cel mai mare din toate timpurile. Artistul deţine recordul pentru cele mai multe opere de artă create vreodată de un om. De-a lungul vieții, acesta a ilustrat peste 13.500 de picturi şi desene, 100.000 de printuri şi gravuri, 34.000 de ilustraţii pentru cărţi şi 300 de sculpturi şi ceramice.

8. Pablo Picasso a încetat din viață în Franța, pe 8 aprilie 1973, în timp ce lua masa cu prietenii. Cauza decesului ar fi fost un edem pulmonar şi un infarct. Ultimele cuvinte rostite de Pablo Picasso au fost: „Bea pentru mine, bea pentru sănătatea mea, știi că eu nu mai pot să beau”.

Urmăriți Impact.ro și pe