Detalii de ultimă oră despre fetița de 11 ani din Iași care a decedat după ora de sport. Ce spune primarul că s-a întâmplat la sală

Badea Violeta 15.12.2021, 15:47
Detalii de ultimă oră despre fetița de 11 ani din Iași care a decedat după ora de sport. Ce spune primarul că s-a întâmplat la sală

Tragedie fără margini la o şcoală din judeţul Iaşi! O fetiță de 11 ani a decedat la scurt timp după ora de sport. La fața locului au sosit cadrele medicale care nu au reuşit, însă, să-i salveze viața elevei. Acum, polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat cu exactitate în cursul zilei de ieri. Iată ce spune primarul că s-a întâmplat la sală!

O elevă, în vârstă de 11 ani, a murit după ora de sport

Clipe de groază la o școală din comuna Butea, județul Iași. Unei fetițe de doar 11 ani i s-a făcut rău la câteva minute după ce a ieșit de la ora de sport. Din păcate, eleva nu a mai putut fi salvată și s-a stins sub privirile neputinicioase ale colegilor.

Toată lumea se întreabă ce a dus la această tragedie, fiindcă micuța nu era cunoscută cu probleme de sănătate. La fața locului au sosit mai multe echipaje de la SMURD Târgu Frumos și Serviciul de Ambulanță Pașcani, însă cadrele medicale nu au reușit să o stabilizeze pe fetiță, în ciuda numeroaselor manevre de resuscitare.

După ce a fost constatat decesul, oamenii legii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Acum, aceștia așteaptă rezultatul necropsiei pentru a afla cauza decesului.

„La data de 14 decembrie, am fost sesizați despre faptul că o minoră din comună Butea a leșinat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificată minoră, ulterior fiind constatat decesul acesteia.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au transmis reprezentanții IPJ Iași, potrivit BZI.ro

O eleva,in varsta de 11 ani, a murit dupa ora de sport
O eleva,in varsta de 11 ani, a murit dupa ora de sport

Ce a declarat primarul

Moartea copilei de doar 11 ani i-a întristat pe toți locuitorii comunei Butea. Primarul Anton Anti a ținut să transmită un mesaj de condoleanțe familie îndoliate și a asigura-o că va primit tot ajutorul de care va avea nevoie. De asemenea, acesta a precizat că fetița nu depusese efort la ora de sport.

„Fata, probabil, avea nişte probleme de sănătate nedescoperite. A fost resuscitată peste o oră, insă din păcate nu s-a mai putut face nimic.

Din câte am înţeles, ar fi decedat după ora de sport când se îndrepta spre casă. Din ce am discutat cu reprezentanţii şcolii, se pare că nu ar fi făcut niciun efort fizic la ora respectivă, deci nu putem vorbi despre o moarte cauzată de practicarea sportului la scoală.

Aşteptăm rezultatele pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate în cursul zilei de ieri. Noi vom sprijini familia cu tot este nevoie.

Este o tragedie în prag de sărbători. Condoleanţe părinţilor îndoliaţi”, a declarat primarul localității Butea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...