Desertul românesc care face furori pe plan internațional. Cu ce dulciuri i-am cucerit pe străini

Anca Manolica 07.09.2022, 13:40
Desertul românesc care face furori pe plan internațional. Cu ce dulciuri i-am cucerit pe străini

O mulțime de minunății gastronomie au animat micul sat medieval Bagnara di Romagna, Italia, între 1 și 4 septembrie. Ediția din acest an a Festivalului Popoli Pop Cult a fost din nou gazda a 20 de standuri, din tot atâtea țări, care s-au întrecut în cele mai alese preparate. Țara noastră a fost și ea prezentă cu niște dulciuri care i-au cuceri pe străini.

România a câștigat un premiu special

Festivalul Popoli Pop Cult, din 1-4 septembrie, a fost organizat de municipalitatea din Bagnara di Romagna cu sprijinul Regiunii Emilia-Romagna. În ciuda incertitudinilor privind condițiile meteo, și ediția din acest an s-a dovedit a fi un mare succes, reunind reprezentanți ai comunităților din 20 de țări.

Albania, Angola, Argentina, Armenia, Brazilia, Camerun, Croația, Filipine, Franța, Grecia, Germania, Georgia, Maroc, Mexic, Peru, România, Thailanda, Vietnam, Pakistan și „la Plaza latina” sunt țările ai căror reprezentanți au încântat papilele gustative ale juraților. 

Dintre aceștia, trei s-au aflat la prima participare (Franța, Armenia și Georgia), confirmându-și deja calitatea de membru și pentru ediția din 2023. „Printre multele limbi auzite în Bagnara, cea care predomină este limba inimii”. Prin aceste cuvinte au definit francezii atmosfera de la festival.

Dulciurile care i-au încântat pe străini

Țara noastră a câștigat la Festivalul Popoli Pop Cult de la Bagnara di Romagna un premiu special pentru deserturile speciale tradiționale „chec, salam de biscuiți și cornulețe”, notează publicația Ravenna Today.

România a câștigat un premiu special la festival
România a câștigat un premiu special la festival

Premiul la concursul gastronomic „Cel mai bun fel de mâncare – Eurovo per Popoli 2022” a revenit Mexicului, cu preparatul „Huarache”, locul al doilea a mers către Vietnam cu preparatul „Banh Xeo”, iar Thailanda s-a clasat pe poziția a treia cu „Pad Thai”, tăiței de orez cu ouă, creveți, muguri de fasole și morcovi.

„Concursul devine un stimulent important pentru a face ca calitatea propunerilor gastronomice să crească de la an la an. Toți participanții sunt foarte dornici să se depășească și să uimească chiar și cu noi propuneri, iar acest entuziasm se traduce în noi oportunități și pentru public”, a spus Massimo Bellotti, directorul artistic al festivalului Popoli Pop Cult.

Ediția din acest an, dedicată Balcanilor, la 30 de ani de la marile debarcări ale exodului albanez pe coastele italiene (1991-1992), a fost animată de dansuri și de o atmosferă de petrecere care a pus stăpânire pe toată populația micuțului oraș medieval.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...