Desert pentru masa de Crăciun: prăjitură tavălită prin nucă de cocos

Daria Petrescu / 23.12.2019, 14:11
Desert pentru masa de Crăciun: prăjitură tavălită prin nucă de cocos

Desertul este preparatul nelipsit de la masa de Crăciun. Pentru gospodinele care nu au destulă inspirație, vă prezentăm una dintre cele mai apreciate prăjituri perfecta pentru întreaga familie.

Prăjitură tavălită prin nucă de cocos, gustoasă și ușor de preparat

Incrediente:

Blat:

200 g zahăr

200 g făină

4 linguri ulei

4 ouă

1 plic praf de copt

Glazura:

200 g margarină sau unt

200 g zahăr

100 ml lapte

1 esență rom

200 g nucă de cocos

2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Blat: Se bat albușurile cu zahărul până se întăresc, se adaugă apoi treptat gălbenușurile, iar la final uleiul, puțîn câte puțin. Se amestecă făină cu praful de copt și se pune câte puțin in compoziție.

Turnăm aluatul într-o tavă de 20×30 cm, tapetata cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor 20 minute, la 180 de grade, apoi se scoate prăjitură și se lasă la răcit. Când este răcită complet se taie cubulețe.

Glazură: Se amestecă laptele cu zahărul, cacao și margarină la foc mic. După ce se topesc margarină și zahărul se ia de pe foc și se amestecă cu esență de rom. Se lasă să se răcească.

Se ia apoi fiecare cubuleț de blat și se trece prin glazură, apoi se tăvălește prin nuca de cocoș. Procedăm la fel până la ultimul cubuleț, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

Lucruri pe care nu le știai despre nuca de cocos

Este considerată, în același timp, o nuca, un fruct și o sămânța. Deși conține cuvântul „nuca” chiar în denumire, cocoșul este, de fapt, clasificată că drupă, adică un fruct moale care conține în mijloc o sămânța mare, cum ar fi și piersică sau prună.

În ultimi ani, popularitatea produselelor pe baza de nuca de cocos a explodat, peste tot în lumea civilizată.

Astfel, în doar 5 ani, cererea de apă de cocos a devenit de 4 ori mai mare, cererea de zahăr de cocos s-a triplat, iar cea de ulei de cocos s-a mărit de 8 ori.

Originea exactă a nucii de cocoș este necunoscută
Originea exactă a nucii de cocoș este necunoscută

Din nuca de cocos se valorifică absolut totul. Astfel, în interior avem apă, dar și miezul, din care se produce lapte, ulei, nectar și zahăr.

În plus, mai nou, s-a descoperit că din coajă nuci de cocos se poate fabrică un material care poate fi folosit pentru interiorul autoturismelor, că înlocuitor al materialelor sintetice utilizate de obicei.

Originea exactă a nucii de cocoș este necunoscută. Deși mulți consideră că acest palmier provine din zona Indo-Pacifica de unde s-a răspândit în multe alte zone ale lumii, acest fapt nu este 100% sigur.

Există peste 1.500 de studii științifice care arată că nuca de cocos are beneficii extraordinare asupra sănătății organismului uman.

În multe zone din Asia de Sud-Est, India și Filipine cocotierul este supranumit “Copacul Vieții”.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI