Desert delicios pe care să-l faci chiar acum: Prăjitura Tosca. Vezi rețeta completă

Daria Petrescu 19.03.2020, 12:13
Desert delicios pe care să-l faci chiar acum: Prăjitura Tosca. Vezi rețeta completă

Prăjitura Tosca este unul dintre cele mai rafinate preparate. Nu este complicat de gătit și poate fi prăjitura perfectă pentru întreaga familie. Astfel că, vă prezentăm mai jos lista complete de ingrediente necesare.

Desertul perfect pe care trebuie să îl prepare măcar dată

Ingrediente:

pentru blat:

8 albușuri

200 gr zahăr

100 gr mac

50 gr cocos

6 linguri faină

pentru cremă:

8 gălbenușuri

200 gr zahăr

300 ml lapte

1 plic budincă vanilie

300 gr unt

pentru blatul de biscuiți

150 gr biscuiți

200 ml cafea sau ness

pentru glazură:

150 gr ciocolată amăruie

150 ml frișcă lichidă

 

Mod de preparare:

Batem albușurile cu un praf de sare până devin ferme. Se adaugă zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. Punem macul și cocoșul. Adăugăm făină și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule.

Apoi punem compoziția în tavă tapetata cu hârtie de copt și nivelăm. (dimensiuni tavă 25*35). Dăm la cuptor până se rumenește ușor, eventual puteți face testul scobitorii. Lăsăm blatul să se răcească și apoi îl scoatem din tavă și desprindem hârtia de copt de pe fund.

Cât stă blatul în cuptor pregătim crema. Se mixează gălbenușurile cu zahărul până devin își dublează volumul. Le punem într-un vas și adăugăm peste ele laptele și praful de budincă. Punem pe foc până începe să se îngroașe ușor. Atenție, amestecați tot timpul că să nu se lipească de fundul vasului.

Dacă în momentul în care trecem lingură prin crema se vede fundul vasului, că în imaginea de mai jos crema este gata. Lăsăm deoparte să se răcorească.

Mixam untul până se spumează. Adăugăm crema răcită puțin câte puțin până o incorporam pe toată. Întindem crema peste blat.

Preparam cafeaua și o lăsăm să se răcească. Eu am avut ness, voi faceți ce va place. Trecem biscuițîi rapid prin cafea apoi ii așezăm deasupra prăjiturii până acoperim toată suprafață. Topim ciocolată împreună cu frișcă lichidă la bain marin. Omogenizăm și întindem glazură deasupra prăjiturii. Dăm la frigider peste noapte, este rețeta recomandată e bucătăraș.ro.

Ciocolata conţine o serie de compuşi responsabili pentru o stare de spirit pozitivă
Ciocolata conţine o serie de compuşi responsabili pentru o stare de spirit pozitivă

Beneficiile ciocolatei amăruie

Ciocolata neagră creşte fluxul de sânge de la nivelul creierului şi contribuie la îmbunătăţirea funcţiei cognitive.

Scade riscul de accident vascular cerebral. Conţinutul ridicat de cacao are proprietăţi anticoagulante, scăzând vâscozitatea sângelui.

Boabele de cacao sunt pline de vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, şi minerale, precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, de care corpul are nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Antioxidanţii din ciocolată pot participa la combaterea şi distrugerea radicalilor liberi ce cresc considerabil riscul cancerigen.

Ciocolata poate fi benefică pentru dinţi. Teobromina din ciocolata neagră, spre deosebire de alte dulciuri, poate participa la întărirea smalţului dentar, asta în condiţiile unei igiene dentare optime.

Ciocolata conţine o serie de compuşi responsabili pentru o stare de spirit pozitivă şi poate induce senzaţia de calm

Urmăriți Impact.ro și pe