Descoperirea uimitoare făcută de specialişti într-o groapă adâncă de aproape 200 de metri. Aşa ceva nu au mai văzut nicăieri

Iancu Andreea 21.05.2022, 21:25
Descoperirea uimitoare făcută de specialişti într-o groapă adâncă de aproape 200 de metri. Aşa ceva nu au mai văzut nicăieri

Lumea ascunde o mulțime de peisaje spectaculoase, pe care unii specialiști încearcă să le cerceteze. O groapă descoperită în China, adâncă de 192 de metri, a dezvăluit recent un mister incredibil. Cercetătorii au fost uimiți să afle ce se regăsește, de fapt, în interiorul său. Zona este una specială și a ridicat multe semne de întrebare pentru oamenii de știință.

Ce au găsit specialiștii într-o groapă adâncă de aproape 200 de metri din China

Cercetătorii au fost uimiți să descopere o pădure specială, într-o grotă adâncă de 192 de metri, situată în China. Copacii înalți de 40 de metri răsar din interiorul gropii, experții susținând că ar putea exista și diferite specii de animale. Exploratorii au descoperit dolina din apropierea satului Ping’e din regiunea Guangxi Zhuang la începutul acestei luni, fiind uimiți ulterior de ceea ce au aflat că se regăsește în interiorul unei gropi remarcate în interiorul acestui deal.

Groapa are 304 metri lungime și 149 de metri lățime, conform agenției de presă Xinhua. Oamenii de știință au mers timp de câteva ore pentru a ajunge la baza dealului, unde au găsit trei intrări ale unei peșteri. La capătul gropii se regăsește o „pădure primitivă bine conservată”, cu copaci ce se înalță. Cel care a condus echipa de expediție în peșteră, Chen Lixin, a declarat pentru publicația Xinhua că tufișurile de pe podeaua dolinei sunt aproximativ la fel de înalte ca un om. Iar unii dintre copaci au o înălțime de 40 de metri.

„Nu aș fi surprins să aflu că există specii în aceste peșteri care nu au fost niciodată descoperite sau descrise de știință până acum”, a spus Lixin.

Cel mai mare grup de doline din lume a fost descoperit în nord-vestul Chinei

Regiunea din China, Guangxi, este cunoscută pentru formațiunile carstice spectaculoase. Această regiune oferă turiștilor un peisaj incredibil. În luna noiembrie 2019, presa din regiune relata despre descoperirea făcută de specialiști. Aceștia regăseau un grup de doline în regiunea Guangxi. Oamenii de știință sunt uimiți de peisajul pe care l-au regăsit în această parte a lumii.

Înainte de acest moment, în 2016, experții în domeniu au descoperit cel mai mare grup de doline din lume în provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei. Relieful carstic este cunoscut ca luând naștere prin dizolvarea rocii de bază, potrivit declarației lui George Veni, directorul executiv al Institutului Național de Cercetare a Peșterilor și a Carstului din SUA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...