Descoperire total neașteptată! Ce s-a găsit în Marea Neagră, la 80 km de Capul Midia! Autoritățile sunt în alertă

Ioana Bucur 28.03.2022, 13:03
Descoperire total neașteptată! Ce s-a găsit în Marea Neagră, la 80 km de Capul Midia! Autoritățile sunt în alertă

În ziua 33 a războiului din Ucraina, mărturii periculoase ale conflictului militar din țara vecină ajung tot mai aproape de România. Autoritățile de la noi din țară sunt în alertă. În Marea Neagră, la aproape 80 de kilometri de Capul Midia, a fost făcută o descoperire teribilă. O navă militară a plecat în zonă pentru a o neutraliza.

Descoperire alarmantă în Marea Neagră, la 80 km de Capul Midia

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 33-a zi, iar realitatea din țara vecină ajunge tot mai aproape de România. Luni dimineața, o mină marină plutind în derivă a fost descoperită de un pescador, în Marea Neagră, la aproape 80 de kilometri de Capul Midia.

Forțele Navale au transmis un comunicat de presă, informând că puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bășescu” execută luni, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție în largul Mării Negre:

„Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare şi intervenţie într-un raion maritim situat la o distanţă de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieşit, la ora 08.20, din portul militar Constanţa şi, după ce va ajunge în raion, va acţiona pentru neutralizarea acesteia”, au transmis Forţele Navale, printr-un comunicat de presă.

Descoperire total neașteptată! Ce s-a găsit în Marea Neagră, la 80 km de Capul Midia! Autoritățile sunt în alertă

O navă militară a fost trimisă pentru a o neutraliza

La scurt timp după primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost observată mina.

Potrivit autorităților, nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea minei.

Descoperirea vine la doar câteva zile după ce Directia Hidrografica Maritimă (DHM) a avertizat cu privire la existenţa pericolului de mine în zona de nord-vest a Mării Negre. De atunci, conducerea Forţelor Navale Române a dispus în regim de urgenţă intensificarea măsurilor de supraveghere a spaţiului maritim al României.

Sâmbătă, o mină al cărei odgon s-a rupt şi care a fost luată de valuri a fost descoperită la intrarea pe coasta la Marea Neagră a Strâmtorii Bosfor, la Istanbul. Presa turcă a transmis că mina a fost văzută întâia oară de un pescar, la aproape doi kilometri în largul Rumelifeneri, în nordul Istanbulului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...