Descoperire suspectă în largul Mării Negre. Ce a găsit Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare

Ioana Constantin 07.06.2021, 14:01

Descoperire suspectă în largul Mării Negre. O dronă de dimensiuni medii a fost găsită în timpul unei activități obișnuite desfășurată de Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. Descoperierea a fost făcută duminică la 40 de mile marine travers de Constanța. După ce a fost recuperată din apă, drona a fost predată către Garda de Coastă.

Descoperire suspectă în largul Mării Negre

Instituția confirmă cele petrecute și spune că a predat obiectul către Ministerul Apărării Naționale. Echipajul care a descoperit drona trebuia să recupereze o geamandură luată de valuri, însă membrii echipajului au găsit și drona respectivă, plus alte echipamente mai mici. Potrivit unor surse portuare drona avea o cameră în spatele aripilor.

La prima vedere nu părea un aparat profesional, ci mai de graba un hibrid, asemănătoare cu cele folosite în recunoaștere de Forțele Aeriene Americane. Drona are 3m și jumătate pe 2 m și jumătate. Aceleași surse susțin că aparatul era de câteva zile în derivă. Nu avea lumini de navigație. Deocamdată reprezentanții MAPN nu au oferit un punct de vedere oficial referitor la această descoperire.

Descoperire suspecta in largul Marii Negre

Surprizele de Sâmbătă,… o geamandură pierdută în larg la vreo 41 de mile marine de coastă, o dronă imensă pescuită din apa Mării Negre + bonus două zburătoare mici obosite poposite în comanda de navigație. Şi ziua nu s-a încheiat, a spus Marian Cosma, angajat al ARVOM.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe