Crima de la Iași care a îngrozit România. Care e proba cheie împotriva principalului suspect

Stan Filon 27.01.2022, 18:45
Crima de la Iași care a îngrozit România. Care e proba cheie împotriva principalului suspect

Crima de la Iași în urma căreia doi tineri au fost uciși cu 50 de lovituri de cuțit a îngrozit o țară întreagă. Youssef Jniyah, 24 de ani, și prietena sa, Ioana Vanesa Burlacu, 23 de ani, au fost uciși cu sălbăticie, iar principalul suspect este unul dintre cei mai buni prieteni ai tânărului, Ahmed Sami El Bourkadi, în vârstă de 21 de ani. Dar de ce a decis judecătorul de la Iași arestarea suspectului? Ei bine, acesta a consultat mai multe probele adunate de procurori, astfel încât l-a suspectat pe tânărul marocan.

Detalii îngrozitoare din dosarul crimei de la Iași

Judecătorul din Iași care a decis arestarea preventivă a lui Ahmed Sami El Bourkadi și-a motivat decizia. Din actul respectiv, reiese că judecătorul a urmărit cu atenție probele strânse de procurori și toate l-au făcut să creadă că tânărul de 21 de ani este principalul suspect în cazul crimelor din Iași. Judecătorul a precizat că cele două victime au dat o petrecere pe data de 8 decembrie, iar printre invitați s-a numărat și Ahmed Sami El Bourkadi. Din probele de la dosar, a reieșit faptul că acesta a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce pleca de acasă, iar pe sub geacă se vedea că purta un hanorac roșu. De asemenea, era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni lungi, de culoare închisă.

Tânărul s-a aflat cu siguranță la petrecere, fiind fotografiat chiar de victimă, care a trimis poze familiei sale din Belgia, chiar din timpul petrecerii. În plus, procurorii au observat și că telefonul victimei a fost conectat la celula din apropiere de locuința celor două victime, scrie libertatea.ro.

Detalii ingrozitoare din dosarul crimei de la Iasi
Detalii ingrozitoare din dosarul crimei de la Iasi. Foto: principalul suspect: Ahmed Sami El Bourkadi

Hanoracul roșu, probă importantă

Petrecerea s-a terminat, iar cei doi tineri nu au mai dat niciun semn de viață. Familia tânărului ucis i-a sunat pe prietenii acestuia din România, pe care i-a întrebat ce se întâmplă cu Youssef, deoarece nu a mai ajuns în Belgia, deoarece avea bilet de avion pe data de 10 decembrie.

Printre cei sunați de rude a fost și suspectul principal, care le-a spus acestora că ultima dată l-a văzut pe Youssef  într-un club. Rugat să meargă la casa unde locuia Youssef, suspectul a spus că nu mai știe să ajungă acolo și este și un câine mare și rău în zonă, de care se teme. Alți prieteni de-ai lui Youssef au alertat poliția, care a mers la fața locului, unde a descoperit crima.

Necropsiile de la Institutul de Medicină Legală depuse la dosar arată violența crimelor. Vanesa a fost înjunghiată de 33 de ori, nouă dintre lovituri fiind la nivelul feței, iar 11 la nivel cervical – în zona gâtului. Youssef a fost înjunghiat de 17 ori, dintre care de 10 ori în zona gâtului, una direct în față și una în zona inimii.

Suspectul i-a ignorat pe anchetatori

Printre cei sunați de procurori să dea declarații s-a numărat și Ahmed Sami El Bourkadi, care între timp a plecat din țară. Acesta i-a ignorat pe anchetatori, până când procurorii au pus cap la cap datele și l-au indicat ca principal suspect. Aceștia au găsit la locul crimei rămășițele arse ale unui hanorac roșu, dar au constatat că în timpul crimei, atacatorul ar fi putut fi și rănit la mână.

Camerele de supraveghere de la domiciliul lui Ahmed Sami El Bourkadi l-au surprins pe tânăr acasă în jurul orei 23:30, dar nu mai era îmbrăcat cu hanoracul roșu, iar pantalonii nu mai erau lungi, ci unii scurți. În plus, avea și mâna dreaptă în buzunar, apoi a fost observat cu mâna bandajată. Acesta a plecat în acea noapte de mai multe ori de-acasă, iar anchetatorii au descoperit că telefonul său s-a conectat de mai multe ori la aceeași celulă din zona casei unde a avut loc crima și cred că a mers de mai multe ori acolo, pentru a incendia casa, cu scopul de a-și ascunde urmele.

Tânărul a fost depistat în Italia și adus în țară, iar în prezent se află încă în arest preventiv, cât timp anchetatorii mai adună probe împotriva sa. Cu toate acestea, tânărul spune că nu este vinovat pentru crimele de la Iași. Dacă va fi trimis în judecată, El Bourkadi riscă să primească între 15 și 25 de ani de închisoare petru omor calificat, dar poate primi și sentința de închisoare pe viață.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...