Descoperire alarmantă: ce se va întâmpla cu găurile negre din spațiu? „O adevărată revoluție”

Stan Filon 16.06.2023, 09:26
Descoperire alarmantă: ce se va întâmpla cu găurile negre din spațiu? „O adevărată revoluție”

Oamenii de știință au dus mai departe cercetările celebrului Stephen Hawking, iar rezultatele sunt unele tulburătoare! Omul de știință ajunsese la concluzia că găurile negre din univers se vor evapora, într-un final, din cauza unei radiații botezate radiația Hawkin, însă se pare că a omis ceva.

Ce se va întâmpla cu găurile negre din spațiu

Așadar, cercetările lui Stephen Hawkin au fost duse mai departe de către oamenii de știință. Celebrul cercetător decedat în anul 2018 a ajuns la concluzia că găurile negre din univers se vor evapora pur și simplu, la un moment dat, din cauza unei radiații botezate după cercetător.

„Această cercetare a lui Hawking este una fundamentală, în ceea ce privește găurile negre și a reprezentat o adevărată revoluție. La scara cuantică a universului se întâmplă lucruri ciudate. În vidul cuantic nu avem nimic. Vidul cuantic nu există ca atare. Acolo iau naștere în permanență perechi de particule antiparticule. Ele sunt particule virtuale, se anihilează reciproc în foarte scurt timp. Dar se întâmplă uneori ca acele două particule să apară chiar în orizontul evenimentelor unei găuri negre. Din cauza emisiei acestei radiații Hawking se produce evaporarea găurilor negre”, a declarat Cristian Român, editor Revista Știința și Tehnica.

Ce se va intampla cu gaurile negre din spatiu
Ce se va intampla cu gaurile negre din spatiu

Cercetătorul Stephen Hawking a omis ceva

Ei bine, acum oamenii de știință au ajuns la concluzia că Stephen Hawking a avut dreptate atunci când a spus că găurile negre din univers se vor evapora, dar aceștia spun că, totuși, cercetătorului i-a scăpat ceva. Mai exact, ultimele studii arată că nu doar găurile negre se vor evapora din univers.

Cercetătorii de la Universitatea Radboud din Țările de Jos au reușit să afle că, în timp ce Hawking a fost în mare parte corect în ceea ce privește găurile negre, ar fi putut să omită ceva. Și acel ceva ar putea însemna, mai exact, că toate lucrurile din univers vor dispărea treptat și se vor evapora în nimic. Concluziile acestui studiu au fost publicate în revista academică cu evaluare de specialitate Physical Review Letters.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...