Descarcă de aici model declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator. Noile restricţii intră în vigoare de duminică

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 26.03.2021, 17:22
Descarcă de aici model declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator. Noile restricţii intră în vigoare de duminică

Noile modele de declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator au fost publicate de autorități pentru noile restricții ce vor fi impuse începând de duminică la nivel național, acolo unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile depășește 4 la mie, respectiv 7,5 la mie. Descarcă documentele din acest articol!

Declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator. Când sunt necesare

Noi restricții pentru limitarea răspândirii coronavirusului au fost aprobate, joi, de Guvernul României. Circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20:00, locuitori pe durata întregii săptămâni, inclusiv în timpul weekendului, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000. Această măsură nu va mai fi aplicată în momentul în care incidența scade sub 7.

De asemenea, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 este mai mare de 4, circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20:00, dar nu pe tot parcursul săptămânii, ci doar în zilele vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea acestei măsuri încetează atunci când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori. Astfel, după aceste ore stabilite, persoanele aflate în zone cu incidențele menționate vor trebui să prezinte declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator.

Descarca de aici model declaratie pe propria raspundere si adeverinta de la angajator. Noile restrictii intra in vigoare de duminica
Un politist in timpul unei verificari

Declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator. Ce se întâmplă de Paști

Medicul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat, joi, că noua serie de reguli ia în calcul și Paștele. Astfel, de Paștele catolic, între 3 și 4 aprilie, dar și de Paștele ortodox, între 1 și 2 mai, se va permite circulația persoanelor în intervalul orar 20:00 – 02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. Vezi AICI ce alte noi restricții vor fi impuse!

”În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 1800-22 00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah”, mai arată hotărârea.

Declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator. Când se închid magazinele

Au fost publicate două seturi de modele de declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator: unele pentru localitățile în care incidența este mai mică de 4, caz în care restricțiile întră în vigoare la ora 22.00, și altele pentru cele în care incidența este mai mare de 4 sau de 7,5, caz în care circulația fără aceste documente este interzisă după ora 20:00.

Declarația pe proprie răspundere, indiferent de situație, dă voie ca și până acum la următoarele motive întemeiate pentru a circula după ora 20:00, respectiv 22:00, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate: interes profesional, cu precizarea angajatorului, sediului și adreselor punctelor de lucru; asistență medicală ce nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, inclusiv vaccinarea împotriva coronavirusului, achiziționarea de medicamente; îngrijirea sau însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; și deces al unui membru al familiei.

Modelele de adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate de AICI!   

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...