Premierul Marii Britanii va avea propria stradă în Ucraina. De ce i se face această cinste lui Boris Johnson

Beatrice Dumitru 25.04.2022, 17:39
Premierul Marii Britanii va avea propria stradă în Ucraina. De ce i se face această cinste lui Boris Johnson

Ucraina a fost invadată de Rusia pe 24 februarie, iar Occidentul a reacționat imediat și a dictat sancțiuni diplomatice și economice fără precedent împotriva Moscovei și ajută Kievul cu armamnet pentru a rezista în fața armatei lui Vladimir Putin. În semn de recunoștință, un oraș din Ucraina va redenumi o stradă după numele lui Boris Johnson.

Stadă cu numele lui Boris Johnson

Consiliul primăriei unui oraș din Ucraina i a dezvăluit că zona are „noi eroi” de la începutul războiului și a emis un ordin de redenumire a străzii Vladimir Maiakovski, un celebru poet și dramaturg rus, cu numele unui lider europen.

Un mic oraș din sudul Ucrainei își redenumește una dintre străzi cu numele premierului britanic Boris Johnson, ca recunoaștere a eforturilor Marii Britanii de a ajuta țara în războiul împotriva Rusiei. Strada se află în Fontanka, la periferia Odesei, unde armata ucraineană încă rezistă în fața forțelor ruse.

Premierul Marii Britanii va avea propria stradă în Ucraina. De ce i se face această cinste lui Boris Johnson
Boris Johnson a ajuta Ucraina cu armament pentru a înfrunta forțele ruse.

 

Prim-ministrul Regatului Unit este unul dintre principalii oponenți ai invaziei ruse, un lider care a dictat sancțiuni împotriva Rusiei și a sprijinit apărarea Ucrainei”, au precizat oficialii orașului, citați de The Independent.

Marea Britanie, ajutor în valoare de 100 de milioane de lire sterline

Aceștia au luat decizia, săptămâna trecută, la mai puțin de două săptămâni după ce Boris Johnson a vizitat Kievul și a fost fotografiat mergând pe străzi, alături de președintele Volodimir Zelenski.

După vizita premierului britanic, președintele ucrainean a lansat o campanie pe rețelele de socializare pentru a cere mai multe arme pentru armata țării sale, după ce trupele ruse au organizat o ofensivă la scară largă în Donbas, pentru a prelua controlul estului Ucrainei.

Boris Johnson a dezvăluit ulterior că Marea Britanie va trimite arme grele în valoare de 100 de milioane de lire sterline în Ucraina și va lucra pentru a oferi mai multe tancuri Kievului.

Au nevoie de sprijin, trebuie mai multă artilerie, asta le vom oferi”, le-a spus Boris Johnson  parlamentarilor britanici.

Ministerul Apărării britanic a declarat că a găzduit o delegație guvernamentală ucraineană în zona de antrenament din Câmpia Salisbury, unde oficialii au urmărit demonstrații cu tipurile de tehnologie pe care le-au primit de la Marea Britanie.

În transporturile cu armament s-au numărat lansatoare de rachete blindate, cunoscute sub numele de Stormers, despre care guvernul britanic speră că vor ajuta Ucraina să lupte împotriva trupelor Moscovei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...