Declarații ANAF 2019. Cum descarci principalele formulare de pe site-ul oficial al instituției

Stefan Daniel 10.07.2019, 17:26
Declarații ANAF 2019. Cum descarci principalele formulare de pe site-ul oficial al instituției

Declarații ANAF 2019. Vezi lista cu cele mai importante formulare pentru declarații care trebuie înaintate diferitelor instituții ale statului. Îți arătăm și de unde descarci principalele formulare de pe site-ul oficial, care poate fi destul de derutant, mai ales dacă umbli pentru prima dată pe acel site nu prea bine organizat.

Te-ai întrebat vreodată de ce instituțiile statului funcționează atât de greoi și de ineficient? E suficient să-ți arunci o privire pe site-urile oficiale ale instituțiilor și observi chiar și acolo o dezordine înfiorătoare. Informațiile sunt efectiv aruncate pe paginile lor online, meniurile sunt haotice, nu sunt intuitive și funcționează și greu.

Instituțiile statului „înghit” anual sume imense din buget, dar pare că nu sunt în stare să angajeze, măcar temporar, niște programatori ca să pună mai multă ordine pe site-uri (și să-i plătească și bine, de sigur, ca să facă o treabă bună).

Declarații ANAF 2019

Declarații ANAF 2019. Cum descarci principalele formulare de pe site-ul oficial al instituției

Dacă ești nevoit să iei contact cu ANAF, o să încerc să te scutesc de efortul de a căuta fără rost pe site-ul instituției și o să te direcționez direct pe paginile de unde poți să descarci formularele de care ai nevoie.

ANAF are sute de formulare fiscale, dar, din fericire, tu poate ai nevoie doar de unul dintre ele. Pe toate le găsești AICI.

De asemenea, ANAF atrage atenția:

„Din cauza unor probleme tehnice aferente domeniului YAHOO, mesajele transmise de Ministerul Finanțelor Publice către adresele de e-mail din acest domeniu sunt foarte mult întârziate. Este posibil ca unii utilizatori înregistrați în cadrul portalului MFP-ANAF cu adrese de e-mail de acest tip să nu se poată autentifica în portal și nici să nu primească e-mail-urile de activare, înregistrare, reînnoire și revocare aferente serviciilor din cadrul acestui portal.”

„Ca urmare a ultimei actualizări realizate de catre ADOBE, exista posibilitatea să apară erori în procesul de semnare electronică a declarațiilor fiscale. În aceste situații, pentru remediere trebuie să urmați procedurile indicate de furnizorul certificatului dumneavoastră.”

Declarații ANAF 2019: de unde descarci Declarația unică

Dintre toate, cea mai importantă este Declarația unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice. Se utilizează pentru declararea impozitului şi contribuţiilor sociale datorate, pe veniturile realizate pe anul 2018, precum şi a impozitului şi contribuţiilor sociale datorate, pe veniturile estimate pe anul 2019.

Formularul poate fi descărcat de AICI, în format PDF.

Urmăriți Impact.ro și pe