Declarația lui Adi Vasile, înainte de debutul la Campionatul Mondial: „Visul nostru ne duce către o prezenţă în sferturile de finală”

Andrei Cezar, Dragos Ștefănescu 02.12.2021, 16:18
Declarația lui Adi Vasile, înainte de debutul la Campionatul Mondial: „Visul nostru ne duce către o prezenţă în sferturile de finală”

Fără căpitanul de drept, Cristina Neagu, echipa națională de handbal feminin a României se pregătește pentru debutul la Campionatul Modial din Spania. În primul meci din grupă , „tricolorele” vor întâlni reprezentativa Iranului, vineri, de la ora 19:00. Adi Vasile speră la un parcurs cât mai bun al româncelor și spune că obiectivul pentru acest turneu este accederea în sferturile de finală.

Adi Vasile, optimist înaintea debutului la Campionatul Mondial: „Vom fi pregătiţi să ne luptăm cu fiecare adversar”

Din grupa României mai fac parte Kazakhstan și Norvegia, iar Adi Vasile consideră că acest Campionat Mondial reprezintă un prim pas pentru construirea unei echipe puternice pentru Jocurile Olimpice din 2024.

Mondialul este văzut ca un prim pas în noul ciclu olimpic de trei ani, ţinta principală fiind Paris 2024, iar acest turneu final este una dintre bornele construirii unei echipe puternice pentru JO. Ce putem promite este că vom fi pregătiţi să ne luptăm cu fiecare adversar şi vom încerca să fim cea mai bună versiune a noastră.”, a declarat Adi Vasile.

Ținta echipei naționale pentru această competiție sunt sferturile de finală.

Rezultatul este greu de prezis, clar este că ne dorim să mergem în grupa a doua, ne aşteaptă şase meciuri, trei cu echipe care nu sunt de pe continentul nostru şi care, poate, la prima vedere vor fi uşor de subestimat, cel puţin două dintre ele, după care trei meciuri cu echipe europene care sunt foarte sus în topul handbalului mondial. Dacă ar fi să visăm, visul nostru ne duce către jocul şapte, adică o prezenţă în sferturile de finală”, a mai spus selecționerul României.

Declaratia lui Adi Vasile, inainte de debutul la Campionatul Mondial: „Visul nostru ne duce catre o prezenta in sferturile de finala”

Partida de vineri cu Iranul, considerată drept cea mai ușoară din prima grupă

Primul meci din grupă, cel cu Iranul, va avea loc vineri, 3 decembrie, de la ora 19:00. A doua confruntare va fi cu selecționata Kazakhstanului, pe 5 decembrie. Iar cel mai dificil meci din prima grupă va fi contra Norvegiei, pe 7 decembrie.

Iranul este la prima prezență la CM și este clar că ele sunt echipa cu ultima șansă din grupa noastră, nu au nici experiența unei asemenea competiții, dar astfel de formații prezintă un real pericol. Iranul vine multe necunoscute, dar este un meci pe care, evident, trebuie să-l câștigăm.

Kazakhstanul este o echipă care poate pune probleme dacă nu te respecți și nu ești prezent sută la sută. Au un stil total diferit față de ce suntem noi obișnuiți în Europa și au și câteva jucătoare puternice în acțiune 1 contra 1. Norvegia este Norvegia și nu are rost să mai facem comentarii”, a mai punctat selecționerul.

România, performanță istorică. A participat la toate edițiile CM de până acum

Primele trei echipe clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale. Acest turneu final este primul din istorie la care participă 32 de echipe, cu 8 mai mult față de edițiile precedente.

Simpla participare la acest Campionat Mondial, pentru România reprezintă o adevărată performanță. Este singura țară care a fost prezentă la toate cele 25 de ediții, incluzând-o și pe cea actuală.

La ultima ediţie a CM, din 2019, tricolorele s-au clasat pe locul 12. De-a lungul istoriei, România a cucerit la CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Urmăriți Impact.ro și pe