De ce au refuzat handbalistele de la naţionala Norvegiei să poarte bikini la Europenele de la Varna. Sportivele, amendate pentru echipament neadecvat

Andrei Cezar, Alexandrina Toader 21.07.2021, 12:48
De ce au refuzat handbalistele de la naţionala Norvegiei să poarte bikini la Europenele de la Varna. Sportivele, amendate pentru echipament neadecvat

Echipa feminină de handbal pe plajă a Norvegiei a fost amendată după ce jucătoarele au refuzat să mai dispute ultima partidă din cadrul Campionatului European de la Varna, în bikini.

De ce au refuzat handbalistele de la naţionala Norvegiei să poarte bikini la Europenele de la Varna

În meciul de duminică, împotriva Spaniei, jucătoarele din Norvegia au refuzat să mai poarte bikini și au disputat partida îmbrăcate cu un echipament format din bustieră și pantaloni scurți. Ținuta lor a încălcat regulamentul Federației Internaționale de Handbal (IHF), care spune că jucătoarele trebuie să poarte să poarte „pantaloni scurți decupați, tip bikini”.

Comitetul Disciplinar al Federației Europene de Handbal (EHF) s-a sesizat și a amendat luni echipa Norvegiei cu 1.500 de euro.

”Am crezut că lucrurile astea nu se mai întâmplă în zilele noastre”, a declarat fostul star norvegian Merita Berntsen Mol.

Potrivit reglementărilor, în meciuri, jucătoarele trebuie să ”poarte bikini care să nu depăşească 10 centimetri pe lateral”.

Decizia EHF i-a nemulțumit pe norvegieni, însă Federația Norvegiană de handbal spune că va plăti amenda primită.

Cel mai important este să ai echipamente cu care sportivii să se simtă confortabil”, a declarat președintele Federației Norvegiene de Handbal, Kare Geir Lio pentru agenția France Presse, potrivit gsp.ro.

Geir Lio a mai subliniat că le va susține până la capăt pe jucătoarele norvegiene în demersul lor și că va încerca în continuare să schimbe regulamentul. Norvegia a înaintat o propunere de modificare a actualelor reglementări privind echipamentul care va fi discutată în lunile următoare, potrivit digi24.

De ce au refuzat handbalistele de la nationala Norvegiei sa poarte bikini la Europenele de la Varna
De ce au refuzat handbalistele de la nationala Norvegiei sa poarte bikini la Europenele de la Varna

Franța, de partea Norvegiei în scandal bikini vs pantaloni scurți

Demersul norvegienilor este susținut și de echipa de handbal pe plajă a Franței. Managerul Valerie Nicolas a anunțat că indiferent de consecinţe, naţionala cocoşului galic va juca la următorul turneu în ţinuta în care se simt bine fetele

„Am pierdut jucătorare din această cauză. Îmi spun că se simt inconfortabil, goale şi urmărite. Este un sport cu multă mişcare, iar bikini-ul este deosebit de incomod. Mai este un disconfort, de exemplu, în timpul menstruaţiei”, a declarat Valerie Nicolas, managerul Franţei.

Înainte de Campionatul European, Norvegia a solicitat EHF ca jucătoarele sale să poată disputa meciurile în pantaloni scurți, însă cererea le-a fost respinsă.

Norvegia a obținut locul 4 la Europenele de handbal pe plajă, după ce a pierdut meciul din finala mică în fața Spaniei, 0-2. Campioana europeană la handbal pe plajă a devenit Danemarca, după ce a trecut în finală de Germania, scor 2-0.

Urmăriți Impact.ro și pe