Decizie importantă în cazul vilei de protocol pierdute de Traian Băsescu. Ce se întâmplă cu avantajele fostului președinte

Anca Manolica 18.01.2023, 13:26
Decizie importantă în cazul vilei de protocol pierdute de Traian Băsescu. Ce se întâmplă cu avantajele fostului președinte

Până la data de 1 iunie 2022, fostul președinte al României a fost nevoit să elibereze casa de protocol din Primăverii, conform unui anunț al RA-APPS. Traian Băsescu a spus atunci că nu a plecat încă, deoarece apartamentul pe care l-a cumpărat nu este gata. Între timp, el a dat în judecată statul pentru decizia de a fi evacuat.

Băsescu vrea înapoi vila de protocol

Fostul șef al statului a fost nevoit să plece din vila din Primăverii care îi fusese atribuită, și unde a locuit vreme de 7 ani, dar pe care a pierdut-o după ce a fost declarat colaborator al Securității. Cu doar câteva zile înainte, acesta spunea că nu s-a mutat încă de acolo pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a achiziţionat.

Traian Băsescu fusese somat încă din luna martie să părăsească vila de protocol din strada Gogol, urmând să nu mai aibă dreptul la vilă și nici la paza SPP. Pe 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins apelul făcut de fostul președinte la decizia Curții de Apel și a stabilit că acesta a colaborat cu Securitatea comunistă, decizia fiind una definitivă.

„Termenul de eliberare a imobilului – reședință oficială situat în București, str. Gogol, nr. 2, sector 1, transmis dlui Traian Băsescu prin notificarea nr. 1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către acesta, respectiv în data de 1.06.2022”, a anunțat RAAPPS, anul trecut,

Instituția preciza la acea vreme că dacă vila de protocol nu va fi eliberată după această dată, RA-APPS „va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozițiilor legale”.

Băsescu vrea înapoi vila de protocol
Băsescu vrea înapoi vila de protocol

Decizie importantă în scandalul privind casa din centrul Capitalei

După ce a fost nevoit să elibereze vila de protocol din Primăverii din cauza somației RAAPPS, fostul președinte din perioada 2004-2014 a cumpărat un apartament în zona Bulevardului Mihalache, aproape de Piața Domenii. În august, el cerea în instanţă revizuirea deciziei prin care a fost declarat colaborator al Securităţii.

Acum, iată că s-a luat o nouă decizie importantă în procesul privind casa de protocol pierdută de fostul președinte Traian Băsescu. Magistrații au decis că în luna februarie va începe noul proces, după ce dosarul a fost mutat la Judecătoria Sectorului 1.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...