Decizie importantă din Spania! Ce se întâmplă cu La Liga. Anunțul pe care suporterii nu trebuie să-l rateze

Marian Cărăvan 22.05.2020, 17:55

Vești bune pentru iubitorii fotbalului spaniol. La Liga se va relua după trei luni de pauză.

La Liga se reia cu un derby

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania vrea să reînceapă campionatul pe 12 iunie, iar primul meci va fi derby-ul Sevilla – Real Betis. La Liga a fost suspendată la începutul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus și, conform ultimelor informații, va reveni înainte de jumătatea lunii iunie. Astfel, după ce în luna martie campionatul din Spania a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, fotbaliștii revin în lumina reflectoarelor după trei luni de pauză forțată. La Liga se reia cu meciurile etapei 28, iar primul meci va fi un derby local, între Sevilla și Real Betis, programat pe 12 iunie, de la ora 22:00, conform presei spaniole.

Deși au stat în cumpănă, mai ales după ce cinci fotbaliști din primele două divizii, printre care și unul de la Atletico Madrid, au fost testați pozitiv la noul virus, oficialii spanioli au considerat că nu mai este nevoie să se aștepte pentru reluarea fotbalului. Jucătorii au revenit la antrenamentele pe teren în urmă cu două săptămâni şi deja se antrenează în grupuri de câte 10.

Astfel, Primera Division se pune din nou în mișcare, dar pentru programul complet al etapei 28 vom mai aștepta probabil până pe 28 mai, data la care se preconizează anunțarea publică a tuturor meciurilor.

Avertismentul președintelui LaLiga

Preşedintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, speră să fie posibilă preluarea sezonului în primele două divizii ale campionatului Spaniei pe 12 iunie şi a anunţat că au fost înregistrate în total opt cazuri pozitive la noul coronavirus în cadrul cluburilor, informează cotidianul sportiv AS.

Conducătorul LaLiga a subliniat că reluarea campionatului se va face fără spectatori în tribune și că vor fi meciuri în fiecare zi, timp de 35 de zile. Acesta nu crede că vor exista riscuri de infectare, dar cere respectarea cu strictețe a regulilor sanitare.

„În timpul meciurilor sunt cele mai puţine riscuri. Coronavirusul nu se transmite prin transpiraţie. Riscul este practic inexistent în momentul meciurilor. Ceea ce cer este ca noi să respectăm regulile sanitare pentru a putea începe cu un număr cât mai scăzut de jucători infectaţi”, a  spus Javier Tebas, conform sursei citate.

Înaintea reluării întrecerii, lider în campionatul Spaniei este Barcelona, cu 58 de puncte, urmată de Real Madrid, cu 56 de puncte.

Urmăriți Impact.ro și pe