EURO 2020 | Moment emoționant pe Arena Națională, înainte de meciul România-Spania: ce au pregătit organizatorii

Ciprian Ioana 04.09.2019, 12:47
EURO 2020 | Moment emoționant pe Arena Națională, înainte de meciul România-Spania: ce au pregătit organizatorii

Meciul România-Spania din preliminariile EURO 2020 se joacă joi, 5 septembrie, pe Arena Națională. Înainte de meci, însă, pe stadion va avea loc un moment emoționant, pregătit de organizatori.

Meciul România-Spania începe la ora 21:45, dar înainte de fluierul de start a fost pregătit un moment emoționant. Momentul va fi în memoria fiicei fostului selecționer al Spaniei, Luis Enrique.

Fata a murit pe 29 august din cauza unui boli incurabile. Înainte de fluierul de start al partidei România-Spania, va fi ținut un moment de reculegere în memoria acesteia. De asemenea, toți jucătorii vor purta banderole negre.

Moment emoționant înainte de România-Spania

 

Decizia de a ține un moment de reculegere le-a aparținut celor două Federații de Fotbal – din România și din Spania. A fost cerut și a fost primit acordul UEFA pentru acest gest făcut în memoria fiicei lui Luis Enrique.

„Federaţiile de Fotbal din Spania şi România au primit acordul UEFA pentru a-şi manifesta susţinerea pentru Luis Enrique, fostul internaţional şi selecţioner spaniol care a trece printr-o cumplită suferinţă în urma decesului fiicei sale. Astfel, la partida de joi, va fi ţinut un moment de reculegere, iar jucătorii ambelor echipe vor purta banderole negre. Estamos contigo, Luis Enrique!”
Anunț FRF

Xana, fiica lui Luis Enrique, a murit pe 29 august din cauza unui cancer. Anunțul a fost făcut, la acea vreme, chiar de fostul selecționer, care mulțumea echipei de medici care s-a ocupat de fiica sa.

Luis Enrique și-a luat o pauză de câteva luni după ce a aflat de boala cu care a fost diagnosticată fata, iar ulterior a decis să renunțe la postul de selecționer. Noul antrenor al naționalei Spaniei este Robert Moreno.

Urmăriți Impact.ro și pe