Decizie finală în scandalul de pe pârtia de la Bușteni. Ce au pățit, până la urmă, turiștii

Ioana Bucur / 19.01.2021, 10:03
Decizie finală în scandalul de pe pârtia de la Bușteni. Ce au pățit, până la urmă, turiștii

Scene revoltătoare! Scandalul de pe pârtia de la Bușteni a fost tranșat de oamenii legii. Ce au pățit, până la urmă, turiștii: „Avem și noi copii mici și e normal!”

Scandalul de pe pârtia de la Bușteni

Scene absolut revoltătoare, sâmbătă, 16 ianuarie, la baza pârtiei Kalinderu din Bușteni. În jurul orei patru după-amiaza, un apel solicita intervenția de urgență a Serviciului de Ambulanță Prahova. O femeie în vârstă de 40 de ani avea nevoie de ajutorul medicilor, după ce suferise un traumatism craniocerebral. Din clipa în care pacienta a fost urcată în mașina salvării, medicii erau pregătiți să înceapă drumul spre spital.

Ca să-i atenționeze pe oamenii din jur și să poată ieși mai repede de pe pârtia de la Bușteni, șoferul ambulanței a pornit semnalele acustice. Un gest perfect justificat, având în vedere faptul că, în acel moment, în mașină se afla un pacient care avea nevoie de transport urgent la cel mai apropiat spital. Doar că unul dintre turiști a fost deranjat din cale afară de… zgomot. Și, ca să nu rateze cumva ocazia de a-și exprima nemulțumirea, a aruncat în mașina Serviciului de Ambulanță Prahova cu ce avea la îndemână – un pahar din plastic, spunând că șoferul i-a speriat copilul pornind „goarna”.

Ce au pățit, până la urmă, turiștii deranjați de ambulanță

Martor la ieșirea nervoasă a bărbatului, un salvamontist a intervenit imediat, încercând să-i explice că șoferul avea tot dreptul să folosească semnalele sonore, având în vedere că era la intervenție și trebuia să transporte pacienta cât mai repede la o unitate medicală. Degeaba. Bărbatul care a aruncat cu paharul în ambulanță, în timp ce își ținea copilul de mână, a continuat să fie agitat, nervos. Și nu a fost singurul. Mai mulți oameni s-au arătat nemulțumiți de faptul că o mașină de intervenție medicală a ajuns până pe pârtie…

Salvamontistul a cerut sprijinul jandarmilor montani, care l-au sancționat pe bărbat pentru injurii cu o amendă în valoare de 200 de lei. Dar scandalul de pe pârtia de la Bușteni nu s-a oprit acolo. În timp ce jandarmii completau procesul verbal, soția bărbatului a sunat la 112, cerând ajutor pentru că se simțea intimidată de prezența jandarmilor montani. Dispecerul a trimis un echipaj la fața locului. Vâzând și înțelegând ce se întâmplase, oamenii legii i-au dat femeii o amendă de 2.000 de lei, pentru că a apelat fără motiv justificat numărul unic de urgență 112.

Se pare că, în cele din urmă, bărbatul ar fi recunoscut că a reacționat într-un mod exagerat și și-ar fi cerut iertare. Ambii turiști sunt din județul Ilfov. Incidentul a fost filmat de un martor și postat pe mai multe rețele sociale:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI