Decizie finală în cazul cuplului de români acuzat de statul danez că și-ar fi maltratat bebelușul. „Va trebui să plătească”

Badea Violeta 28.01.2023, 22:32
Decizie finală în cazul cuplului de români acuzat de statul danez că și-ar fi maltratat bebelușul. „Va trebui să plătească”

Apar noi detalii în cazul celor doi români acuzați de statul danez că și-ar fi maltratat bebelușul. Ce au spus autorităţile din Danemarca în privința lui Ionuț și a Soranei Rotundu, cei doi tineri, în vârstă de 26, respectiv 28 de ani!

Răsturnare de situație în cazul cuplului de români acuzat de statul danez că și-ar fi maltratat copilul

Decizie finală în cazul celor doi români stabiliți în Danemarca, care au fost acuzați în anul 2022 de statul danez că și-ar fi agresat bebelușul. La acea vreme, Ionuț și Sorana Rotundu au fost plasați în arest pentru o perioadă de două luni de zile, după ce l-au dus pe Mathias la spitalul din Odense.

Cadrele medicale au stabilit atunci că micuțul are hemoragie craniană și, conform procedurii standard, unitatea medicală a anunțat poliția, iar părinții au fost reținuți pentru investigații.

Ulterior, copilul a ajuns în grija unei persoane desemnate de către autoritățile daneze, după care a fost preluat de o familie maternală. Acum, deputatul Robert Sighiartău a anunțat, pe o rețea socială, că autoritățile din Danemarca au trimis familiei Rotundu o scrisoare în care se precizează că sunt nevinovați.

„Mai țineți minte cazul familiei din Danemarca unde doi cetățeni români, părinți tineri, erau acuzați că au provocat ,,sindromul bebelusului scuturat propriului copil?

Foarte mulți îmi spuneau atunci că nu se poate ca statul danez să greșească. Ei bine..Sorana și Ionut au primit zilele acestea și scrisoarea oficială din partea statului danez conform căreia sunt nevinovați.

Din nefericire, Mati a stat 6 luni fără părinți și ei doi au stat în inchisoare 2 luni, pe nedrept. Adevărul în final învinge minciuna. Statul danez va trebui să platească pentru această dramă. Și nu e singura..”, a scris Robert Sighiartău în mediul online.

Citește și Pericolul ascuns în tuburile de deodorant. O copilă de 14 ani a sfârșit tragic după ce a inhalat vaporii, tatăl fetei trage un semnal de alarmă!

Sorana, Ionut si copilul lor
Sorana, Ionut si copilul lor

„A fost greu și foarte stresant”

Ionuț și Sorana exultă după ce au aflat decizia autorităților din Danemarca. De curând, tânărul a vorbit pentru publicația daneză Extra Bladet și a povestit prin ce momente dificile a trecut.

„Ceea ce am trăit în Danemarca a fost greu și foarte stresant. Nu în ultimul rând pentru soția mea, și nu putem trece peste aceste traume. Avem nevoie de ajutor.”, a declarat Ionuț Rotundu.

Citește și Corespondență din Danemarca. Fermierii români văd cum se închid tot mai multe afaceri: „Nu mai respectă standardele impuse”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...