Decizie bizară luată de Coreea de Nord. Ce se întâmplă cu femeile care au același nume ca fiica lui Kim Jong Un

Elena Avramescu 14.02.2023, 09:24
Decizie bizară luată de Coreea de Nord. Ce se întâmplă cu femeile care au același nume ca fiica lui Kim Jong Un

Autoritățile nord-coreene au luat o decizie bizară pentru majoritatea oamenilor, după ce au interzis tuturor femeilor să aibă același nume ca fiica lui Kim Jong Un. Astfel că acestea au obligația de a face un singur lucru, pentru a nu exista repercusiuni.

Femeile care au același nume ca fiica lui Kim Jong Un trebuie să și-l schimbe urgent

Autoritățile nord-coreene vor obliga toate fetele și femeile să își schimbe numele dacă sunt numite „Ju Ae” – numele fiicei lui Kim Jong Un, potrivit Radio Free Asia (RFA). Mai mult, se pare că guvernele locale din orașele Jeongju și Pyongsong au emis ordine pentru ca femeile să-și schimbe de urgență certificatele de naștere.

„Ieri, Ministerul Securității din orașul Jeongju a convocat femeile înscrise la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele „Ju Ae” la Ministerul Securității pentru a-și schimba numele”, a declarat unul dintre locuitori în raportul de vineri al RFA.

Un exemplu este chiar o fată de 12 ani din cartierul lor, care se numește Ju Ae, iar părinților ei li s-a spus să se prezinte la Ministerul Securității pentru a-i schimba certificatul de naștere, potrivit RFA. Decizia a fost luată deoarece acest nume este acum rezervat doar persoanelor de „cea mai înaltă demnitate”.

Kim Ju Ae, ce are vârsta de 10 ani, este singurul dintre cei trei copii ai lui Kim care a fost dezvăluit publicului, făcându-și debutul public atunci când a inspectat, împreună cu tatăl ei, un test de lansare a unei rachete balistice intercontinentale în noiembrie. După aceea a mai fost văzută în public atunci când a participat la un banchet de stat foarte mediatizat și s-a fotografiat cu cei mai importanți generali nord-coreeni.

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Din cauza acestei atenții s-a ajuns la mai mult speculații conform cărora aceasta ar putea fi pregătită pentru a-i succeda tatălui său, însă nu s-a confirmat încă faptul că fata a fost desemnată pentru succesiune.

„Să presupunem, totuși, că Kim optează să se rupă de tradiție și să își croiască propria cale unică pentru a-și desemna și pregăti succesorul. Este mult mai dificil de prezis comportamentul regimului în acest caz, evident”, a spus analistul Soo Kim.

Decizia este similară cu cea luată de Kim Jong Un, care a interzis persoanelor să poarte numele „Jong Un”, ordonând în 2014 celor care poartă numele său să își modifice în mod legal certificatele de naștere.

„Directiva a fost «voluntară», dar, după cum știm, puține lucruri sunt voluntare în Coreea de Nord, mai ales când vine vorba de ordinele primite de la conducere. Așa că această interdicție a numelui nu este ceva ieșit din comun pentru Coreea de Nord”, a declarat pentru Insider Soo Kim, fost analist CIA și acum analist politic la grupul de reflecție Rand Corporation, cu sediul în SUA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...