Decizia pe care românii o așteptau de la Simona Halep. De ce vor rămâne dezamăgiți

Marian Cărăvan 17.06.2020, 11:12

Simona Halep este pe punctul de a renunța la participarea unui turneu important ce va avea loc în acest an.

De ce vor rămâne fanii dezamăgiți de decizia pe care o va lua Simona Halep

Pentru Simona Halep, locul 2 WTA, participarea la US Open, turneul de Grand Slam programat între 31 august și 13 septembrie, este sub semnul întrebării. Din cauza protocolului sanitar strict impus de organizatori, este „puțin probabil” ca Simona Halep să fie prezentă la întrecerea din SUA, după cum afirmă o purtătoare de cuvânt a sportivei.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat că Federația americană de tenis va lua „măsuri extraordinare de precauţie” pentru a proteja jucătorii, inclusiv testarea masivă, curăţenie suplimentară, mai mult spaţiu în vestiar şi cazare specială.

„Dar dacă aceste condiţii pentru US Open sunt cele apărute în presă, după cum a mai spus Simo în repetate rânduri, e puţin probabil să joace”, a precizat purtătoarea de cuvânt a sportivei.

Fanii ar putea fi foarte dezamăgiți, întrucât Simona Halep a avut mereu parte de susținere incredibilă și la turneele de peste Ocean.

Ce spune antrenorul Darren Cahill despre condițiile pe care le vor impune organizatorii US Open

Antrenorul Darren Cahill este convins că Simona Halep nu poate accepta condițiile pe care organizatorii vor să le impună.

„Restricțiile sunt foarte dure. Incredibil de dificile, iar fiecare jucător va avea de luat o decizie în funcție de asta. În cazul Simonei Halep, sunt aproape convins că este imposibil să accepte acest protocol anti Covid.

Din punctul de vedere al Simonei, ea ar trebui să zboare din România, iar apoi să petreacă vreo patru săptămâni în izolare într-un hotel din New York. Și poate să aducă o singură persoană alături de ea în SUA. În mod normal, trebuie să ai și un fizioterapeut, un partener de antrenament, doi sau trei antrenori.

Practic, ți se cere să stai într-o bulă, cu o singură persoană alături, timp de trei sau patru săptămâni. Și, totuși, să concurezi la cel mai înalt nivel în acest timp. Mulți jucători vor avea o problemă cu asta”, a spus Darren Cahill pentru Reuters.

Simona Halep ar fi tentată mai degrabă să renunțe la US Open, pentru a participa la un turneu mai aproape de sufletul ei, Roland Garros, unde a triumfat în premieră pe 9 iunie 2018.

Urmăriți Impact.ro și pe