Cum a ajuns să se pregătească Simona Halep după starea de urgență. Ce face antrenorul Darren Cahill

Marian Cărăvan 10.06.2020, 17:01

După ridicarea stării de urgență, Simona Halep a putut să se pregătească și pe terenul de tenis. Campioana de la Wimbledon face antrenamente într-un regim special, cu gândul la reluarea turneelor din circuitul profesionist.

Antrenamente sub supravegherea australianului Darren Cahill

Pentru Simona Halep este o bucurie să se poată antrena din nou acolo se simte cu adevărat în largul ei, pe terenul de tenis. Odată depășită perioada apăsătoare din starea de urgență, constănțeanca a revenit la antrenamentele clasice, alături de antrenorul Artemon Apostu-Efremov. Nu l-a uitat însă nici pe australianul Darren Cahill, antrenorul alături de care Simona Halep a cunoscut multe succese, printre care și câștigarea în premieră a unui turneu de Grand Slam, Roland Garros, pe 9 iunie 2018.

Distanța care desparte România de Australia nu este o problemă, iar Simona Halep este asistată la ședințele de pregătire cu ajutorul tehnologiei. Aflat în izolare în țara sa natală, Darren Cahill monitorizează datorită sistemului „Go” fiecare antrenament și îi dă sfaturi Simonei. Apreciază atitudinea din teren a sportivei noastre și implicarea antrenorului Artemon Apostu-Efremov.

„Datorită sistemului ‘Go’, trimis de PlaySight, pot urmări antrenamentele din România, în timp ce mă aflu în izolare, în Australia. Mi-a plăcut foarte mult pumnul ridicat de Simona la finalul ședinței de pregătire. Bună treabă, Arti”, a transmis Darren Cahill, într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

Simona Halep așteaptă reluarea turneelor 

Simona Halep, în așteptarea marilor turnee

22 februarie 2020 este data la care Simona Halep a disputat ultimul meci oficial de tenis. Atunci a învins-o pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai, cucerind al 20-lea trofeu din carieră în circuitul profesionist de tenis. O mare realizare pentru campioana noastră, care s-a ales și cu un cec în valoare de 696.860 de dolari şi 470 de puncte WTA.

După ce s-a pregătit o perioadă în izolare acum Simona Halep se pregătește pe terenurile de tenis din Capitală, în așteptarea reluării circuitului profesionist. Roland Garros este unul dintre obiectivele sale, mai ales că dacă se concretizează planul organizatorilor, va putea lupta pentru trofeu cu fani în tribune.

ATP și WTA pregătesc în această perioadă reluarea circuitului, care ar putea avea loc, în cel mai optimist scenariu, în luna august.

Simona Halep, 28 de ani, locul 2 în clasamentul WTA, a câștigat 20 de trofee WTA în întreaga carieră.

Urmăriți Impact.ro și pe