Cum a sărbătorit Simona Halep la doi ani de la marele succes de la Roland Garros

Marian Cărăvan 09.06.2020, 13:24

Au trecut doi ani de când Simona Halep triumfa în premieră la Roland Garros. Se întâmpla pe 9 iunie 2018, după o finală electrizantă contra americancei Sloane Stephens.

Doi ani de la succesul Simonei Halep la Roland Garros

Simona Halep nu era la prima tentativă de cucerire a unui turneu de Grand Slam. Constănțeanca își dorea foarte mult un trofeu, mai ales că devenise și numărul 1 mondial, o poziție onorantă pentru sportiva noastră. Visul i s-a îndeplinit pe zgura pariziană, în urmă cu doi ani, când Simona Halep a triumfat la Roland Garros, la patru decenii distanță de la succesul unei alte reprezentante a României, Virginia Ruzici. Aceasta a fost martora unui rezultat mare obținut de tenisul feminin românesc, prin exponentul ei Simona Halep.

Pe 9 iunie 2018, Simona Halep le-a închis gura tuturor cârcotașilor care nu o vedeau în stare să câștige un turneu de Grand Slam. Iată că a făcut-o, și încă în stil mare. A avut nevoie de două ore și trei minute în finala cu Sloane Stephens (3-6, 6-4, 6-1) și aducea astfel României un nou trofeu la Roland Garros. La 40 de ani distanță de la triumful Virginiei Ruzici, și la 45 de la triumful lui Ilie Năstase în competiția masculină. 9 iunie 2018 rămâne o dată de referință în istoria tenisului feminin românesc, datorită Simonei Halep.

Cum a sărbătorit Simona Halep la doi ani de la marele succes de la Roland Garros
Cum a sărbătorit Simona Halep la doi ani de la marele succes de la Roland Garros

Cum a sărbătorit Simona Halep la doi ani de la triumful de pe zgura pariziană

Simona Halep a rememorat momentele magice din iunie 2018 cu o postare pe Twitter, care a atras zeci de aprecieri. Campioana de la Roland Garros din 2018 a anticipat aniversarea cu un mesaj chiar cu trei zile înainte de împlinirea celor doi ani de la marele triumf pe zgura pariziană.

Imaginea care a însoțit postarea este una sugestivă. Constănțeanca nu a uitat să-i mulțumească antrenorului său, Darren Cahill, care a îndrumat-o în acele momente.

„Acum doi ani. Nu voi uita niciodată acest moment! Îi mulțumesc lui Darren Cahill pentru susținere și pentru faptul că a crezut mereu în mine”, a fost mesajul postat de Simona Halep, pe Twitter.

Simona Halep, 28 de ani, ocupă în prezent locul 2 în clasamentul WTA. Din 27 ianuarie 2014 a intrat în Top 10 WTA și de atunci nu a mai părăsit deloc această zonă selectă a ierarhiei. Pe lângă Roland Garros, Simona Halep a mai cucerit un turneu de Grand Slam – Wimbledon, în 2019. Nu a mai disputat un meci oficial de tenis din 22 februarie 2020, dată la care a învins-o pe Elena Rynakina, în finala turneului de la Dubai, cucerint al 20-lea turneu WTA din carieră.

Urmăriți Impact.ro și pe