Decizia lui Giovanni Becali l-a imbogățit pe Cristi Chivu. Impresarul a dezvaluit totul

Andrei Cezar, Adrian Dumitru 14.12.2021, 17:02
Decizia lui Giovanni Becali l-a imbogățit pe Cristi Chivu. Impresarul a dezvaluit totul

Cristian Chivu a fost unul dintre cei mai apreciați fotbaliști români. De-a lungul carierei sale a evoluat la echipe precum Ajax Amsterdam, AS Roma și Inter Milano, iar în țară a jucat pentru CSM Reșița și Universitatea Craiova. După ce a plecat în străinătate, Chivu nu a mai revenit în fotbalul românesc și a reușit în cei 15 ani cât jucat peste hotare să facă o avere colosală.

Giovanni Becali, fostul impresar al lui Cristi Chivu, a povestit cum i-a influențat acestuia cariera și implicit câștigurile din fotbal.

Decizia lui Giovanni Becali l-a îmbogățit pe Cristi Chivu

Derulând înapoi, în anii când jucătorii români erau pe lista de transferuri a celor mai importante cluburi din Eruopa, ne aducem aminte că fostul internațional Cristi Chivu a avut ocazia să îmbrace tricourile lui Real Madrid sau Barcelona.

Se întâmpla în 2007, înainte de a ajunge la Inter. Intrase în ultimul an de contract cu Roma, iar cele două echipe din Spania, plus formația din Lombardia au început negocierile pentru transferul său. Giovanni Becali, cel care l-a reprezentat pe fostul internațional în cariera de jucător, a întrerupt brusc discuțiile cu Real Madrid și Barcelona după ce a aflat salariul pe care voiau să i-l ofere. Chivu urma să câștige aproximativ 3,5 milioane de euro în Spania, pe când la gruparea nerazzură era plătit mult mai bine.

Sunt singurul impresar din lume care am refuzat Barcelona și Real Madrid! Este vorba de Chivu. Dar Chivu a câștigat cei mai mulți bani dintre toți jucătorii mei. Doar la Inter a avut 4.5 milioane de euro pe an, timp de opt sezoane”, a spus Giovanni Becali, potrivit Fanatik.

Așadar, numai din salariu de jucător, Cristi Chivu a încasat, doar în perioada petrecută la Inter Milano nu mai puțin de 36 de milioane de euro.

Cristian Chivu a jucat 123 de meciuri şi a marcat şase goluri pentru Roma, între 2003 şi 2007, iar în tricoul Interului a avut 168 de partide şi trei goluri, în perioada 2007-2014.

Fostul mare internațional român a fost cumpărat în 2003 de Roma de la Ajax în schimbul a 18 milioane de euro. Cu aceeași sumă a fost vândut ulterior de romani la Inter (2007).

Cristi Chivu a preluat-o pe Inter Primavera în vară

În vară, Cristi Chivu a devenit antrenor al echipei de tineret a „nerazzurilor”, iar ambițiile pe care le-a avut ca jucător le are acum și ca tehnician.

Am început de jos, de la U14. Apoi, am avut norocul să lucrez cu U17 și U18, iar acum continui călătoria la Primavera. Sunt motivat, sunt fericit să fiu alături de acești băieți care mă învață multe lucruri. Am fost suficient de norocos încât să am colegi care m-au ajutat și mi-au transmis lucruri.

Bonacina, Annoni și Zanchetta, de exemplu. Dar fără doar și poate și lui Madonna, care a făcut o muncă excelentă în ultimii ani și căruia vrem să-i mulțumim”, a declarat Cristi Chivu la Inter TV, după ce a fost numit antrenorul Inter Primavera.

Chivu și Inter Primavera pot repeta performanța pe care fostul căpitan al naționalei României a obținut-o ca jucător, în 2010, atunci când a câștigat Liga Campionilor cu „nerazzuri”. Acum, ca antrenor, se luptă pentru UEFA Youth League, echivalentul Champions League pentru echipele de tineret.

Inter U19 s-a calificat în play-off-ul competiției. Formația italiană va juca împotriva slovacilor de la Zilina, echipă ajunsă în premieră în această fază. Partida va avea loc pe 8 sau 9 februarie, potrivit Inter.it.

Dacă o va elimina pe Zilina, echipa lui Cristian Chivu va ajunge în optimile de finală, acolo unde se va putea duela cu echipele care și-au câștigat grupele, respectiv Benfica, Juventus, Liverpool, Manchester United, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Salzburg, Sporting.

Urmăriți Impact.ro și pe